Reklam

KMÜ İşaret Dili Kursu Açıyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) tarafından İşaret

KMÜ İşaret Dili Kursu Açıyor
Editör: Karamanca
28 Eylül 2016 - 09:54




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KMÜSEM) tarafından İşaret Dili Kursu açılıyor. Kurs başvuruları 07 Ekim’de sona erecek.

Katılımcıların Türk İşaret Dilini aktif bir şekilde kullanması ve işitme engellilerle iletişim kurabilmelerini amaçlayan kursa, işitme engellilerle iletişim kurabilecek ve işaret dili öğrenebilecek bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olan herkes başvurabilecek.

Kurs 10 Ekim’de Başlayıp 29 Kasım’da Bitecek

KMÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi eğitim sınıflarında toplam 120 saat sürecek eğitim programı 10 Ekim’de başlayıp 29 Kasım’da sona erecek. En fazla 30’ar kişiden oluşacak ve iki grupla sürdürülecek eğitimin ücreti 200 TL olarak belirlenirken katılımcılara program sonunda sertifika verilecek.

Eğitmen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak tarafından verilecek işaret dili kursunda 'okul ve eğitim işaretleri, gıda ve giyim işaretleri, dil bilgisi kavramları, duygular ve eşyalar, zaman ve zaman dilimleri, trafik ve canlılar, meslekler, spor terimleri ve coğrafi terimler, karşılıklı konuşma' gibi farklı konu başlıklarında dersler görülecek.

İşitme engelli bireylerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olan işaret dili, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve hastanelerde işaret dili bilen elemanların çalıştırılma zorunluluğu nedeniyle fazlasıyla ilgi gören bir eğitim programı özelliği gösteriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum