Reklam

Diyarbakır'da '15 Temmuz Zafer Camisi'nin inşaatına başlandı

Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Gülpınar köyünde, ‘15 Temmuz Zafer Camisi’nin inşasına başlandı. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Gürpınar köylülerinin 53 yıllık hasreti sona erecek..

Diyarbakır'da '15 Temmuz Zafer Camisi'nin inşaatına başlandı
Editör: Karamanca
27 Eylül 2016 - 06:26




Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Gülpınar köyünde, ‘15 Temmuz Zafer Camisi’nin inşasına başlandı. İnşaatın tamamlanmasıyla birlikte Gürpınar köylülerinin 53 yıllık hasreti sona erecek.
Diyarbakır merkeze yaklaşık 50 kilometre mesafede, Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Gülpınar köyü, yaklaşık 53 yıl önce kuruldu. Ancak köyde kurulduğu günden bu yana hiç cami olmadı. Köylüler, kendi imkanlarıyla cami yapmak isteseler de maddi imkansızlıklar buna engel oldu. Devreye giren Diyarbakır Kalkındırma Derneği, camiye ve ezan sesine hasret köyde Selçuklu mimarisi bir cami, kız-erkek Kur’an kursu, taziye evi ve imam lojmanından oluşan bir külliyenin temelini attı. Başlarda "Molla Gürani Külliyesi" olan bu yapının adı, 15 Temmuz’dan sonra "Molla Gürani Külliyesi 15 Temmuz Zafer Camii’ olarak değiştirildi. Dernek yöneticileri kışa girmeden caminin ibadete açılması için hummalı bir çalışma yürütülürken, caminin kısa sürede tamamlanması için hayırseverlerden gelecek yardımlar bekleniyor.
Dernek Başkanı Abdülkadir Arslanoğlu, “Bu köyümüzün elli üç yıldır camisiz olduğunu öğrendiğimizde, çok şaşırdık ve çok üzüldük. Bir an evvel bu köyümüzü cami ve Ezan’ı Muhammedi ile buluşturmayı büyük ve mühim bir görev telakki ettik. Derhal kolları sıvadık ve üç mühendis arkadaşımızın ücret almadan çizdikleri projelere göre inşaata başladık. Şu anda cami, Kur’an kursu, taziye evi ve imam lojmanından oluşan İNŞAATIMIZ devam ediyor. Tek kaygımız ‘15 Temmuz Zafer Camii’ adını verdiğimiz bu kutlu mabedin kış gelmeden ibadete açılmasıdır. Burada hayırseverlere çok büyük iş düşüyor. Zira çok ciddi maddi sıkıntılarımız var. Bütün hayırseverlerimizi bu hayra ortak olmaya davet ediyorum. Sineleri imanla dolu inançlı halkımız bu çağrımıza duyarsız kalmayacaktır. Bize ulaşmak isteyen hayırseverler 0533 590 65 79 numaralı telefonla bize ulaşabilirler" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum