Reklam

Sarıveliler'de İki Çobanın Yaptığını Başaracak Adam Aranıyor

Sarıveliler ilçesi, küçük Karapınar Yaylası, Ortaboğaz Deliktaş mevkiinde yapımı

Sarıveliler'de İki Çobanın Yaptığını Başaracak Adam Aranıyor
Editör: Karamanca
26 Eylül 2016 - 13:30




Sarıveliler ilçesi, küçük Karapınar Yaylası, Ortaboğaz Deliktaş mevkiinde yapımı tamamlanan ve bir yıldır Atıl kapasite ile bekleyen baz istasyonunun durumu hakkında MHP Sarıveliler ilçe başkanı Kasım Tunç açıklama yaptı.

 Kasım Tunç yaptığı açıklamada; ‘’Sarıveliler ilçemizle Taşkent ilçemiz arasında bulunan 25 km'lik bir bantta cep telefonları çekmiyor. Cep telefonlarının çekmediği alanda 3 adet Restoran ve 35-40 haneden oluşan bir yerleşim yeri bulunuyor. Ayrıca bölgede bulunan tek mesire alanı burası olduğundan yaz aylarında Konya'nın Taşkent, Hadim ve Bozkır ilçeleri ile Karaman'ın Ermenek ve Başyayla ilçelerinden vatandaşlarımız mesire ve gezi alanı olarak küçük Karapınar yaylasını tercih ediyor’’ dedi.

Vatandaşların yerel yöneticilerden, durumu gerekli mercilere taşımalarını beklediğinin altını çizen Tunç, ‘’Burada Allah korusun kaza, hastalık veya diğer aciliyet arzeden bir durum olsa vatandaşın yapabileceği bir şey yok. Zaten bu bahsettiğim sorunlar ortadan kalksın denilerek bu baz istasyonu yapıldı. Lakin edindiğimiz bilgiye göre Hiçbir eksiği bulunmayan istasyonun neden açılmadığı konusunda kafalardaki soru işaretleri giderek büyüyor. Vatandaşlarımız tarafından yerel yöneticilere vistasyonun ne zaman açılacağı sorulduğunda bir yıldır ‘Eli kulağında’ cevabı veriliyor. Kesin ve net bir şekilde neden faaliyete geçmediği hakkında kimsenin aydınlatıcı konuşması yok.

Geçtiğimiz günlerde Taşeli bölgesini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a bölgenin sorunları noktasında bir bilgilendirme yapıldı mı diye merak ediyorum. Sayın bakana memleketinde 25 Km’lik uzunlukta önemli bir bölgede telefonların çekmediği bilgisi verilse sanırım duyarsız kalmazdı. Bölgeye belirli aralıklarla gelerek inceleme yapıyorum, umarım bu mağduriyet daha fazla uzatılmadan halledilir.’’ Şeklinde konuştu.

Son olarak Ulusal yayın organlarının ana haber bültenlerinde çıkan haberlere atıfta bulunan Sarıveliler MHP ilçe başkanı Kasım Tunç, ‘’Yurdun doğu bölgelerinde iki çoban vatandaşımız ellerinde telefonla kamera karşısına geçiyor ‘çekmiyor, çekmiyor’ diye sesleniyor. Sonunda aynı noktada artık o sorunun kalmadığını izliyoruz. Biz Anadolu’nun göbeğinde, Sarıveliler’de iki çobanın yaptığını başaracak adam arıyoruz’ ’dedi.

karapınar yaylası

kasım tunç, sarıveliler

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum