Mezitli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak ve 384 bin kişiye hizmet verecek olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli, yarın düzenlenecek törenle atılacak..

Mezitli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor
Editör: Karamanca
26 Eylül 2016 - 08:38




Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak ve 384 bin kişiye hizmet verecek olan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli, yarın düzenlenecek törenle atılacak.
MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, yazılı bir açıklama yaparak, merkez Mezitli ilçesi Kandak mevkinde yapılacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelinin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da katılımıyla yarın atılacağını bildirdi. Projenin, 55 bin metreküp/gün kapasitede, karbon, azot ve fosfor giderimli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi olduğunu belirten Aybak, tesisin Mezitli ilçesinde 384 bin kişiye hizmet vereceğini kaydetti. Projenin, yapım ve 5 yıl süre ile işletilmesi işlerini kapsadığını ifade eden Aybak, “Tesisin finansmanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan sağlanan 21 milyon Avro tutarındaki dış kaynaklı krediden karşılanacak olan tesisimiz tüm Mersinimize hayırlı uğurlu olsun. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan temel atma törenine tüm vatandaşlarımız davetlidir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum