Reklam

Aksaray'da 9 ayda 693 yangına müdahale edildi

Aksaray Belediye Başkanı Yazgı, Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu..

Aksaray'da 9 ayda 693 yangına müdahale edildi
Editör: Karamanca
24 Eylül 2016 - 12:37




Aksaray Belediye Başkanı Yazgı, Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.
Ziyarette konuşan Başkan Yazgı, “İtfaiye teşkilatımız 01 Ocak 2016 tarihi ile 01 Eylül 2016 tarihleri arasında yapmış olduğu faaliyetler sonucunda 36 mesken-çatı yangınına, 14 işyeri yangınına, 44 araç yangınına, 50 odunluk, mandıra, tandırlık, depo, saman ve samanlık yangınına, 339 arazi, anız ve ot yangınına, bir adet resmi kurum yangınına, 40 bahçe, ağaç ve ekin yangınına, 165 konteynır, trafo, elektrik panosu, baca lastik ve benzeri yangına olmak üzere 9 ayda toplam 693 yangın olayına müdahale edilmiştir. Ekiplerimiz ayrıca 80 adet trafik kazasına müdahalede bulunmuştur” ifadeleri yer aldı.
İtfaiyenin yangın söndürmenin yanı sıra trafik kazaları ve kurtarma gibi toplumsal olaylara anında müdahale edebildiğini belirten Başkan Yazgı, “Bizim için en önemli birimlerden birisi de itfaiye birimidir. Ben itfaiye ekibimizle gurur duyuyorum. Her şeyden önce yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Sizler itfaiye personelleri olarak en iyi şekilde çalışarak gayret gösteriyorsunuz. Bunu ben biliyorum. O nedenle kim ne derse desin ne söylerse söylesin ekibimizle bu işi profesyonelce yapan gerekli donanıma sahip, gerekli bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarımızdan oluşan bir ekipsiniz. Gayretli çalıştığınızı, işinizi dikkat ve titizlikle yaptığınızı biliyorum. Bütün hemşehrilerimize şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki itfaiye ekibimiz ve personelimiz en güzel şekilde görevini yapıyor. Yani teşkilat olarak gayet güzel bir karne var ortada. Çok iyi bir çalışma yapılmış. Çok şükür yangın anlamında bir tek ölüm olayı yaşanmamış. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
"İtfaiye teşkilatımız güçlü"
İtfaiyeye geniş kapsamlı ve çok amaçlı 2 yeni araç daha aldıklarının altını çizen Başkan Yazgı, itfaiye teşkilatının çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bizim İtfaiye Müdürlüğümüz konusunda profesyonel çalışan, iyi eğitilmiş ve eğitimini sürekli yenileyen, yeni güncel olayları da bünyesine katarak çalışmalarını daha da artıran bir yapıya mensup. 52 tane personelimiz var. 3 vardiya ile çalışan bir sistemimiz var. Bu sistemle beraber araç sayımızı 2 tane daha artırmak suretiyle 10 tane aracımız şu anda hazır. Bu yılın 9 aylık bölümünde toplam 693 tane yangın gerçekleşmiş. Bu yangınların hepsine ekiplerimiz zamanında müdahale etmiş. Çok şükür bu yangınların içerisinde ölümlü bir olay söz konusu değil. Buda bizim itfaiye ekibimizin aslında ne kadar başarılı olduğunun en güzel göstergesidir. Yangına Aksaray’ın hangi noktasında olursa olsun 5 ila 10 dakikalık bir süre içerisinde bizim ekiplerimiz yetişiyor. Gerekli şekilde müdahale ediyor. Müdahale ile beraberde en kısa sürede yangın nasıl söndürülür onun uzmanlığını yaptığı için gerekli çalışmalar başarıyla gerçekleştiriliyor. O nedenle hemşeHrilerimizin gönlü müsterih olsun. Biz sadece yangınlarla da uğraşmıyoruz. Müdahale ettiğimiz trafik kazaları da var. İtfaiye ekibimiz trafik kazalarına giderek orada araçlarda sıkışan olabilir, farklı durumda olan olabilir o insanlarımızın kurtarılmasıyla ilgili de çok büyük gayret ve çaba sarf ediyorlar” dedi.
Şehrin büyüyüp geliştiğini belirten Başkan Yazgı, İtfaiye teşkilatının Aksaray’da çıkabilecek her türlü yangına müdahale edecek güce ve ekipmana sahip olduğuna dikkat çekerek, “Tabi şehir büyüyor ve gelişiyor. Bazı yerlerde itfaiye araçlarıyla ilgili ekstra talepler olabiliyor. Şu anda bizim araçlarımız Aksaray’da çıkabilecek her yangına müdahale edebilecek tiptedir. Binanın yüksekliği ve ara sokakların genişliği ne olursa olsun biz müdahale edebilecek bir ekibe sahibiz. Çok şükür Elhamdülillah öyle bir gücümüz var. Ama biz gerek araç takviyesinde olsun gerekse sizlerin eğitimleri noktasında olsun ayrıca bulunduğunuz fiziki şartların en iyi şekilde olması noktasında belediye olarak çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Başkan Yazgı, itfaiye teşkilatının yenilenen ve modernize edilen tüm iç birimlerini gezerek incelemede bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum