Reklam

KMÜ Tübitak Bilimsel Araştırma Projelerinde 11. Sırada Yer Aldı

KMÜ Tübitak Bilimsel Araştırma Projelerinde 11. Sırada Yer Aldı
Editör: Karamanca
23 Eylül 2016 - 10:54




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığının (ARDEB) bilimsel proje destekleri performans sıralamasında 88 üniversite içinde 11'inci sırada yer aldı.

 

Erciyes Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Harun Çelik ve Öğretim Görevlisi Tunahan Avcı tarafından yapılan ve Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisinde (ASOS) yayınlanan çalışmada Türkiye'deki üniversitelerin TÜBİTAK'tan aldıkları ARDEB desteklerine göre bilimsel performansları sıralandı.

 

Sıralamada üniversitelerin son beş yıllık etkinlikleri ölçülerek değerlendirmeye tabi tutuldu. 2011 yılı öncesinde kurulan üniversitelerin incelendiği, son beş yıldır hiçbir projesi desteklenmeyen üniversitelerin ise dâhil edilmediği çalışmada 88 üniversiteye yer verilirken KMÜ, listede 11'inci sırada yer aldı.

 

Araştırmada TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı, üniversite öğretim üyeleri tarafından önerilen proje sayısı, üniversite tarafından TÜBİTAK’tan alınan bütçe desteği miktarı ve üniversitede istihdam edilen öğretim üyesi sayısı veri olarak kullanıldı.

 

KMÜ’nün 11'inci sırada yer bulduğu listede İhsan Doğramacı Bilkent, Sabancı, Koç, İzmir Yüksek Teknoloji, Ortadoğu Teknik, Gebze Yüksek Teknoloji, Özyeğin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversiteleri ilk onu oluşturdular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum