Jandarma'dan Servis Şoförlerine Eğitim

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında taşımalı eğitim servislerinin ve şehir içi öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitim Muğla Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası toplantı salonunda düzenlendi. Eğitim Seminerine İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, İl Jandarma Trafik Şube Müdürü Binbaşı Aydoğan Karasu, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek, Jandarma Trafik Şube ekipleri, Muğla Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil Bozyer ve servis şoförleri katıldı..

Jandarma'dan Servis Şoförlerine Eğitim
Editör: Karamanca
22 Eylül 2016 - 10:00




2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında taşımalı eğitim servislerinin ve şehir içi öğrenci taşıyan servis şoförlerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitim Muğla Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası toplantı salonunda düzenlendi. Eğitim Seminerine İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Erol Ürküt, İl Jandarma Trafik Şube Müdürü Binbaşı Aydoğan Karasu, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Özdilek, Jandarma Trafik Şube ekipleri, Muğla Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Halil Bozyer ve servis şoförleri katıldı.
Eğitim seminerini İl Jandarma Trafik Şubeden Jandarma Başçavuş Hüseyin Parlak verdi. Eğitim öncesi açıklama yapan Muğla İl Jandarma Trafik Şube Müdürü Binbaşı Aydoğan Karasu, öğrenci servis şoförlerinin çocukların ‘Şoför amcası’ olduğunu belirtirken, çocukların can güvenliklerinin aileler tarafından kendilerine emanet edildiğini ve trafik kurallarının yanı sıra trafik güvenliğine dikkat etmeleri gerektiğini, öğrenci taşınmasının normal bir taşıma işi olmadığını belirterek, şoförlerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Jandarma Trafik Başçavuş Hüseyin Parlak, trafikte en önemli unsurun kurallara uymak ve can güvenliğini ön planda tutmak olduğunu söyledi. Parlak, “Okul servis şoförlerimizin trafikte dikkat etmesi gereken konular arasında öğrencilerin ve kendisinin emniyet kemeri takması, hız limitlerine mutlaka dikkat etmeleri gerekir. Sonuçta kendilerine emanet edilen çocuklarımızın can güvenliği öncelikli olmalıdır. Sürücülerimiz dinç olmalı ve uykulu iken araç kullanmamalı. En önemli konulardan birisi de hareket halinde iken servis şoförleri cep telefonu kullanmamalı. Bir anlık dalgınlık öğrencilerimizi tehlikeye atar. Seyir esnasında çocukların araç içindeki hareketliliğini müdahale etmemeli. Hatalı solama ve çocukların indirildiği yerlerin güvenli olmasına özen gösterilmeli. Araçların bakımları zamanında yapılmalı ve eğer kış şartlarında sürüş yapıyorlarsa mutlaka kış lastiklerini tamları gerekir. Araçlarda yangın tüpü ve kolay ulaşır yerde bulundurulması şarttır. Çocuklar ile eletişim, çocuklara acil durumlarda neler yapılması gerekir” dedi.
Jandarma Trafik Başçavuş Parlak, sürücülerin yanı sıra, ailelerin de çocuklarının güvenli bir servis yolculuğu yapması için bindiği aracın sünücüsünü, aracı ve sürücünün kurallara uyup uymadığını takip etmeleri gerektiğini belirtti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum