Reklam

Bakan Akdağ, kabinedeki revizyonu değerlendirdi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, kabinede yapılan revizyonla ilgili olarak, "15 yıllık aktif siyaset yaşantımda buna benzer çok revizyonlar gördüm. Bunlar çok tabidir. Bu tip değişiklikler olur. Önümüzdeki günlerde de bu tür değişiklikler olacaktır. Yarın olacaktır anlamında söylemiyorum ama bunları çok normal karşılamak gerekir" dedi..

Bakan Akdağ, kabinedeki revizyonu değerlendirdi
Editör: Karamanca
01 Eylül 2016 - 08:31




Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, kabinede yapılan revizyonla ilgili olarak, "15 yıllık aktif siyaset yaşantımda buna benzer çok revizyonlar gördüm. Bunlar çok tabidir. Bu tip değişiklikler olur. Önümüzdeki günlerde de bu tür değişiklikler olacaktır. Yarın olacaktır anlamında söylemiyorum ama bunları çok normal karşılamak gerekir" dedi.
Bir dizi toplantıya katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Bakan Recep Akdağ, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Özdemir Çakacak ve il protokolü tarafından karşılan Bakan Akdağ’a çocuklar çiçek verdi. Ardından Akdağ, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ziyarette Akdağ’a AK Parti Mersin milletvekilleri Yılmaz Tezcan ile Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik de eşlik etti. Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Bakan Akdağ, 2 günlük Çukurova programı yaptıklarını belirterek, "Dün Adana’daydık, bugün buraya geldik. Benim bütün tecrübem, bakanlık döneminden, yöneticilik tecrübem şunu söylüyor. Sahada yeterince çalışırsanız, o zaman başarıyı yakalayabiliyorsunuz. Sağlık Bakanlığı olarak da biz sahada çalışmayı çok seviyoruz ve kendimize ait de bir modelimiz var. Bu modeli sadece Türkiye’de değil yurt dışında da uygulamaya başlayan ülkeler oldu. Özellikle bazı uluslararası kuruluşlar bu çalışma tarzını farklı ülkelere taşıma gayreti içerisinde" ifadelerini kullandı.
"Şehir hastaneleri Cumhurbaşkanımızın rüya projeleridir"
Önümüzdeki aylarda Mersin’in Türkiye’de bir ilki yaşayacağını vurgulayan Akdağ, "Cumhurbaşkanımızın rüya projeleri olan şehir hastanelerinin ilkini önümüzdeki birkaç ay içerisinde Mersin’de hizmete sokacağız. Bu doğrusu beni de çok heyecanlandıran bir iş. Şu anda 23 bin yatak ihalesi tamamlanmış, yüklenici firmalara teslim edilmiş. 23 bin yatak inşa ediliyor. Bunların ilk tamamlanan kompleksini inşallah Mersin’de hizmete sokacağız. Böyle bir hastaneyi şu anda Avrupa’da bulamazsınız. Hatta dünyada da bu kadar gelişmiş teknolojisi olan, mimarisi itibariyle de hem çalışanlara hem oradan hizmet alacak vatandaşa kolaylık sağlayacak hastaneler kompleksini bulmak zor. Bu kadar iddialı bir projeyi en iyi haliyle vatandaşa hizmet sunar hale getirmek için yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Çünkü bu Cumhurbaşkanımızın bir rüya projeleridir şehir hastaneleri. Sağlıkta dönüşüm programıyla vatandaşımıza ulaştırdığımız hizmeti bu hastanelerle inşallah daha da mükemmel hale getireceğiz" diye konuştu.
"Türkiye açısından terör örgütlerinin bir koalisyon kurduklarını görüyoruz"
Türkiye’nin zor günlerden geçtiğinin altını çizen Akdağ, "Bir taraftan devletin içine sızmış FETÖ terör örgütünün temizlenmesini sürdürüyor, diğer taraftan adeta terör örgütleri koalisyonuyla mücadele ediyoruz. Gerçekten Türkiye açısından terör örgütlerinin bir koalisyon kurduklarını görüyoruz. FETÖ, DAEŞ, PYD, PKK, DHKP-C bir takım eylemleri birlikte gerçekleştiriyorlar, bir takım faaliyetlerde birbirlerine destek oluyorlar. Daha da önemlisi yurt dışından destekçileri de birbirine benziyor. Ancak şükürler olsun ki 15 Temmuz şahlanışında olduğu gibi milletimiz nasıl bir asil millet olduğunu dosta da gösterdi, dünyaya da gösterdi. Biz 3’ü değil 5’i de gelse, dahası da gelse Allah’ın izni ile bu işin üstesinden gelecek bir milletiz. Birlikteliğimiz devam ediyor, demokrasi ruhu, Yenikapı ruhu her gün güçlenerek devam ediyor. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit ve gazi kardeşlerimiz bizi hüzünlendiriyor ama böyle durumlarla karşılaştığımızda kararlılığımız daha da pekişiyor. Allah’ın izni ile bu millet geçmişte yedi düvel bir araya gelip de nasıl üzerine saldırdığında onlara dersini vermişse, şimdi de bu terör örgütlerine dersini verecek güçtedir" şeklinde konuştu.
"Bu revizyonları normal karşılamak gerekir"
Bakanlıklarda yapılan revizyonla ilgili olarak da Akdağ, "Ben 15 senedir aktif siyasetim içindeyim. 10 yıllık bir bakanlık dönemim oldu. Sonra ara verdim biliyorsunuz ama 3 aydır yine kabinede Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle görev yapıyorum. 15 yıldır buna benzer çok revizyonlar gördüm. Çok tabidir bu. İktidar partisi olarak bir ekiple hizmet ediyorsunuz ve burada sorumluluk kendisine verilmiş olan kişiler Başbakanımız zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabilir. Bazen de arkadaşlarımızın kendisi de bunu talep edebilir. Bunlar çok tabidir. AK Parti siyasette kişilerin değil ilkelerin, kişilerin değil partinin kurumlarının etkin olduğu kurumsallaşmış bir siyaset yapısını Türkiye’ye yerleştirmiş bir partidir. Bu yüzden bunları tabi karşılamak gerekir. Bu tip değişiklikler olur. Önümüzdeki günlerde de bu tür değişiklikler olacaktır. Yarın olacaktır anlamında söylemiyorum ama bunları çok normal karşılamak gerekir. Geçmiş dönem Türkiyesi ile kıyaslarsanız Türkiye’de bakanlık sürelerinin önceki dönemlerle kıyaslanmayacak kadar daha uzun olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle gerçekleşmiş bir değişiklik olarak görüyorum. Efkan kardeşimi de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Görevi yeni alan Süleyman Bey’e, Çalışma Bakanlığı’nı alan Sayın Müezzinoğlu’na da başarılar diliyorum" dedi.
Bakan Akdağ, valilik ziyaretinin ardından Mersin Şehir Hastanesi’ne geçti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum