Zabıta teşkilatı 190 yaşında

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde Zabıta Teşkilatı’nın 190. kuruluş yıldönümü Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törenle kutlandı..

Zabıta teşkilatı 190 yaşında
Editör: Karamanca
01 Eylül 2016 - 09:27




Antalya’nın Alanya ilçesi’nde Zabıta Teşkilatı’nın 190. kuruluş yıldönümü Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törenle kutlandı.
Alanya Belediyesi tarafından 1-7 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Zabıta Haftası etkinlikleri, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları Mehmet Kula, Nazmi Yüksel, Zabıta Müdürü Hasan Akın ve zabıta personeli katıldı. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Akın’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Çelenk sunumunun ardından Zabıta Amiri Hasan Akın, “Zabıta teşkilatı görevini en iyi şekilde yapan bir birimdir. Zabıta teşkilatı halka açılan en etkin penceredir” dedi.
Yücel: “Zabıta ceza yazan değil çözüm üretendir”
Zabıta Teşkilatı’nın 190. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Belediyemizin kuruluşundan bu yana halka en yakın hizmet birimi olarak çalışan Zabıta Müdürlüğümüz Alanya Merkez, Doğu ve Batı mahallelerinde halkımızın yaşamını kolaylaştırmak için görev yapmaktadır. Zabıta Müdürlüğümüzün mevcut kadrosunda görev yapan tüm arkadaşlarımız özveriyle halkımıza hizmet sunarken, ceza yazan değil çözüm bulan, halkımızın sevip ve saygı duyduğu bir teşkilat üyesi olma bilinciyle görevlerini ifa ettirmektedir.”
Tanrıseven: “Zabıta teşkilatı başarılı olursa Alanyamız başarılı olur”
Zabıtanın yerel yönetimlerde vatandaşa hizmet veren birimlerin başında geldiğini vurgulayan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “Zabıta teşkilatı 24 saat görevinin başında duran ve özverili bir şekilde çalışan bir birimdir. Zabıta personelimize büyük görevler düşüyor. Zabıta teşkilatı başarılı olursa Belediye ve biz de başarılı oluruz. Zabıta, Alanya’nın 300 bine yakın nüfusu ile yerli ve yabancı tatile gelen misafirlerimize de hizmet eden bir birimdir” dedi.
Zabıta Haftası kutlamaları, resmi kurum ziyaretleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum