Bakan Akdağ: ″Devletimizi FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması'ndan temizliyoruz″

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ, PKK ve DAEŞ’in el ele vererek memlekete kastetmeye çalıştıklarını belirterek, "Değil 3’ü, 5’i, hepsi bir araya gelseler Türkiye’nin ilerleyişini durduramazlar" dedi..

Bakan Akdağ: ″Devletimizi FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması'ndan temizliyoruz″
Editör: Karamanca
31 Ağustos 2016 - 08:23




Sağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ, PKK ve DAEŞ’in el ele vererek memlekete kastetmeye çalıştıklarını belirterek, "Değil 3’ü, 5’i, hepsi bir araya gelseler Türkiye’nin ilerleyişini durduramazlar" dedi.
Bakan Akdağ, yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde havayolu ile Ankara’dan Adana’ya geldi. Havalimanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni tarafından karşılanan Bakan Akdağ, daha sonra Adana Valiliği’ne geçerek Vali Demirtaş’ı ziyaret etti. Akdağ, anı defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Akdağ, 15 Temmuz’da hain bir terör örgütünün, bir alçak çetenin Türkiye’ye kasteden, insanlara kasteden darbe teşebbüsünü milletin geri püskürttüğünü belirterek, "Adana da büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Vatandaşlarımız bu hain teşebbüse geçit vermemiştir. Bütün Adanalı kardeşlerimi tebrik ediyorum" dedi.
Bakan Akdağ, bu çetenin kamu kurumlarına sızdığını ve temizlik döneminin başladığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
"Bu konuda ciddi bir gayretimiz var. Valiliklerimiz, kurumlarımız ve bakanlıklarımız bu FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması’ndan devletimizi temizliyoruz. Bunların sinsice devletin kurumlarına nasıl sızdığını artık biliyoruz. Öte yandan, bir tarafından DAEŞ bir taraftan PKK, bu FETÖ ile el ele memlekete kastettikleri için onlarla da mücadelemiz sürüyor. Yine hepiniz biliyorsunuz ki DAEŞ ile mücadele etmek için, Türkiye’nin sınır güvenliğini de garanti altına almak için şu anda ordumuz bir hareket içerisinde çok da başarılı gidiyoruz. Bütün Adanalı kardeşlerime söyleyeceğim şudur. Önümüzdeki yıllar Allah’a şükür çok daha parlak geçecek buna inanıyor buna güveniyoruz. Değil 3’ü, 5’i, hepsi bir araya gelseler ne terör örgütü ne de onların arkasında duranlar Türkiye’nin ilerlemesini, bizim geleceğimizle alakalı umutlarımızı ortadan kaldıramazlar, durduramazlar, sekteye uğratamazlar."
Bakan Akdağ açıklamanın ardından Vali Demirtaş’ın makamına geçti. Burada yaklaşık 25 dakika basına kapalı olarak Vali Demirtaş ile görüştükten sonra şehir hastanesi inşaatını gezmek için valilikten ayrıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum