Reklam

KONGED 2. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü ve Sümer Tilmaç Ödülleri Töreni

Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED), kuruluşlarının ikinci yıl dönümünü, sinema sanatçısı merhum Sümer Tilmaç adına verdiği ödüllerle taçlandırdı..

KONGED 2. Yıl Kuruluş Yıl Dönümü ve Sümer Tilmaç Ödülleri Töreni
Editör: Karamanca
30 Ağustos 2016 - 09:54




Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED), kuruluşlarının ikinci yıl dönümünü, sinema sanatçısı merhum Sümer Tilmaç adına verdiği ödüllerle taçlandırdı.
20 dalda verilen ödüllerin düzenlendiği tören, Cam Piramit Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, KONGED Genel Başkanı Alper Ahmet Alveroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, gazeteci Erdoğan Kâhya, sinema sanatçısı Mehmet Özgür ve davetliler katıldı.
KONGED’den İHA’ya ödül
Sümer Tilmaç Ödül Töreni’yle 2’nci yaşını kutlayan KONGED’den, İHA Bölge Müdürü Cafer Eser’e yılın foto muhabiri onur ödülü verildi. Ödülü İHA Bölge Müdürü Cafer Eser adına Haber Müdürü Sabri Çağlar aldı.
KONGED bir vicdan hareketi
Ödül töreninde Dernek Başkanı Alper Ahmet Alveroğlu, 30 Ağustos Zaferi’nin 94’üncü yıl dönümünü kutladı. İkinci yaşlarının ve ödül töreninin böylesi anlamlı bir gün öncesi yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Alveroğlu, KONGED’i bir vicdan hareketi olarak tanımladıklarını söyledi. Alveroğlu, "Biz 81 il, 79 milyon, 7 coğrafi bölgenin sevincini de hüznünü de yüreğimize emanet ediyoruz. Antalya ve Türkiye’nin izdüşümü olduğunu iddia eden KONGED ailesi olarak dünya üzerinde ne kadar mazlum varsa onların acılarını da dert ediniyoruz" ifadelerini kullandı.
Rol model sivil toplum kuruluşu olma iddialarını zirveye taşıyacaklarını belirten Alveroğlu, "Bu güzel aileye bu süreçte daha fazla destek olmanızı rica ediyorum. Biz şehrimiz ve ülkemiz için gözümü kararttık" şeklinde konuştu.
Yılın siyaset adamı ödülü Türel’in
Sümer Tilmaç Ödül Töreni’yle 2’nci yaşını taçlandıran KONGED, gecede yerel yöneticilerden, sporcusuna, sanatçısından kentlisine kadar 20 dalda ödül dağıttı. Gecenin ilk ödülü ‘Yılın Siyaset Adamı’ dalında Antalya’ya katkı sağladığı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e verildi. Yoğun programı nedeniyle geceye katılamayan Başkan Türel’in yerine ödülü Büyükşehir Başkan vekili Mesut Kocagöz aldı. Törende, ‘Yılın Kadını’ ödülünü ise, Antalya’nın güçlü sivil toplum kuruluşlarından bir tanesine başkanlık eden Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt aldı.
Antalya’nın değerleri unutulmadı
‘Yılın Müzik Gurubu’ seçilerek emekleri onurlandırılan bir diğer ödül ise, özel bireylerin faaliyet gösterdiği ‘Yaşam Akademi Derneği’ne gitti. Özel bireylerden oluşan müzik grupları ile davetlilere müthiş bir gösteri sunan ekip uzun süre ayakta alkışlandı. Gecede, milyonda bir görülen ve ’enzim eksikliği’ olarak tanımlanan ’Tay-Sachs’ hastalığı ile baş etmeye çalışan 3 buçuk yaşındaki Azra Cunduz da unutulmadı. ‘Antalya’nın Manevi Evladı Ödülü’nün verildiği küçük Azra ödülünü anne ve babasının kucağında aldı.
Şehit Barış Akkabak’ın ailesine vefa
Gecede bir anlamlı ödül de, Mardin’in Midyat ilçesinde geçtiğimiz yıl şehit olan Jandarma Komando Er Barış Akkabak’ın ailesine verildi. ‘KONGED Vefa Ödülü’nü şehidin dedesi ve ninesi aldı. Duydu dolu anların yaşandığı törende konuşan Şehit Er Akkabak’ın dedesi Ramazan Akkabak, KONGED’e manevi yönü güçlü bu ödül için teşekkür etti.
Verilen diğer ödüller
KONGED’in ikinci yılının kutlandığı törende verilen diğer ödüller ise şu şekilde:
’Sinema Dalında Sümer Tilmaç Yaşam Boyu Başarı Ödülünü Coşkun Göğen, Yılın Gönül İnsanı Antalya Kan Bankası Gönülllüleri Başkanı Emin Balin, Müzik Dalında Sümer Tilmaç Onur Ödülü Onur Nugay, Gazetecilik Dalında Erdoğan Kahya, Yılın Markası Ödülü THY adına Ömer Durna, Yılın Sanat Akademisi Ödülü Fatih Haktan Coşkun, Yılın Sosyal Medya Fenomeni Ödülü Mehmet Yıldırım, Sanat Dalında Sümer Tilmaç Onur Ödülü Mehmet Özgür, Yılın Engelsizi Ödülü Ahmet Ortaarmutçu, Eğitim Dalında Sümer Tilmaç Başarı Ödülü Rektör Yardımcısı Prof .Dr. Mehmet Altunkaya, Yılın Annesi Ödülü Demet Çileli Baz.’


YORUMLAR

  • 0 Yorum