Reklam

Karamanlı Ekin Barış Özenir Avrupa İkincisi Oldu

Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Karaman Belediye Spor Kulübü milli

Karamanlı Ekin Barış Özenir Avrupa İkincisi Oldu
Editör: Karamanca
30 Ağustos 2016 - 08:24




Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda Karaman Belediye Spor Kulübü milli satranç sporcusu CM (Usta Adayı) Ekin Barış Özenir, Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.


Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa’nın 49 ülkesinden bin 315 sporcu mücadele etti. Türkiye bu zorlu şampiyonaya 39 sporcu ile katıldı. 
Karaman Belediye Spor Kulübü’nü başarılı sporcularından CM Ekin Barış Özenir’in 12 yaş erkek kategorisinde yer aldığı şampiyonada 9’uncu turda müthiş bir atak yapan Özenir, 8 puanla Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. CM Ekin Barış Özenir’in Türkiye’ye gümüş madalya kazandırması ise Karaman’da sevinçle karşılandı. 


CM Ekin Barış Özenir’i başarısından dolayı tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Satrançta millilerimiz Avrupa’ya damgasını vurarak tarihi bir zafere imza attılar. Son zamanlarda satrançta gösterdiği performansla ilimizi ve ülkemizi gururla temsil eden başarılı sporcumuz CM Ekin Barış Özenir’i başarısından dolayı kutluyor, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda dereceye girerek ülkemizi gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.”

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum