Reklam

Türkiye'den Dünyaya 'Madde 51' Resti

Fırat Kalkanı Operasyonu'na karşı başlatılan propagandaya karşı Türkiye, “Dünyaya operasyon BM ve uluslararası hukuka uygun" mesajı verdi.

Türkiye'den Dünyaya 'Madde 51' Resti
Editör: Karamanca
30 Ağustos 2016 - 07:10




Türkiye, başarıyla ilerleyen Fırat Kalkanı Operasyonu’nu gölgelemeye dönük propagandaya karşı atak başlattı. “Operasyonun hukuka aykırı” olduğu ve “sivilleri hedef aldığı” yalanına karşı, uluslararası hukuka ve sahadan gelen görüntülere işaret edildi.


MEŞRU MÜDAFAA HAKKI KULLANILDI


Başbakanlığın işaret ettiği BM Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde, “Bu Anlaşmanın hiçbir hükmü, BM üyelerinden birinin silahlı bir saldırıya hedef olması halinde, Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenliğin korunması için gerekli önlemleri alıncaya dek, bu üyenin doğal olan bireysel ya da ortak meşru savunma hakkına halel getirmez” deniliyor. Türkiye de, operasyonu “meşru müdafaa” kapsamında gerçekleştiriyor. BM’nin, DAEŞ’le mücadele konusunda aldığı çok sayıda kararın da, Türkiye’nin uluslar arası hukuka uygun hareket ettiğinin belgesi olduğu vurgulanıyor. Başbakanlık, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Batı ve Güney yönüne doğru ilerlediğini hatırlatırken, teröristlerden temizlenen yerleşim birimlerinin isimlerini tek tek verdi. Öncelik olarak da “sınır hattının terör unsurlarından temizlenmesi” olduğunun altı çizildi.


Sivillerin vurulduğu iddiası yalan


Operasyonda sivillerin hedef alındığına dair yürütülen propagandaya da yanıt verildi. Bölgeden çok sayıda fotoğraf ve görüntüler kanıt gösterilirken, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için TSK her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir”denildi. Operasyonun DAEŞ’le Mücadele Uluslararası Koalisyonu’na tam destek anlamına geliyor. 


Hakkı KURBAN - Akşam gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum