Reklam

AK Partili Ercik: ″Fırat Kalkanı operasyonu nefsi müdafadır″

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Suriye’nin Cerablus bölgesinin IŞİD’den temizlenmesi için başlatılan ’Fırat Kalkanı’ operasyonunun ’nefsi müdafaa’ olduğunu belirterek, "Bu işin artık son bulması gerekmekteydi ve bu süreç başladı. Türkiye sınırında bizi tehdit etmesine hiçbir terör örgütüne izin verilmeyecektir" dedi..

AK Partili Ercik: ″Fırat Kalkanı operasyonu nefsi müdafadır″
Editör: Karamanca
24 Ağustos 2016 - 10:14




AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Suriye’nin Cerablus bölgesinin IŞİD’den temizlenmesi için başlatılan ’Fırat Kalkanı’ operasyonunun ’nefsi müdafaa’ olduğunu belirterek, "Bu işin artık son bulması gerekmekteydi ve bu süreç başladı. Türkiye sınırında bizi tehdit etmesine hiçbir terör örgütüne izin verilmeyecektir" dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Cerablus bölgesine yönelik başlattığı ’Fırat Kalkanı’ operasyonunu yaptığı açıklamayla değerlendiren Başkan Ercik, operasyonun ’nefsi müdafaa’ olduğu belirtti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu operasyonda koalisyon güçleri ve ılımlı muhaliflerle birlikte hareket ettiğini kaydeden Ercik, "Sürekli olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni Suriye sınırında tehdit eden DAEŞ’e karşı artık müdahale de gecikmemek gerekirdi. Şu ana kadar Suriye’den ülkemize yapılan saldırılar artık işi kaçınılmaz bir duruma getirdi. Bu işin artık son bulması gerekmekteydi ve bu süreç başladı. Türkiye sınırında bizi tehdit etmesine hiçbir terör örgütüne izin verilmeyecektir. Bu konu ile ilgili Hükümetimiz titiz bir biçimde çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Bu operasyonu yapmanın Türkiye’nin hakkı olduğunu vurgulayan Ercik, "Türkiye maalesef terör örgütleri ile genel olarak mücadele etmek durumundadır. Hele ki son dönemde terör örgütleri ile açık halde savaş halindeyiz. Dünya terör belası ile uğraşıyor. Bu bir gerçek. Ancak en çok terör örgütü ile mücadele halinde olan ülke Türkiye’dir. Ülkemizdeki istikrar belli ki bazı çevreleri rahatsız etmekte. Bizi bu yoldan terör belası ile vazgeçirmek niyetinde. Ancak bilinmelidir ki Türkiye bu tür kirli oyunlara kurban edilmeyecektir” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum