Reklam

Karaman'da Stajyer Öğrencilere Teknik Gezi

2016 yılı yaz döneminde Tarım İl Müdürlüğünde stajını yapmakta olan öğrenciler

Karaman'da Stajyer Öğrencilere Teknik Gezi
Editör: Karamanca
24 Ağustos 2016 - 10:03




2016 yılı yaz döneminde Tarım İl Müdürlüğünde stajını yapmakta olan öğrenciler için Akçaşehir Kasabası ve Demiryurt Köyüne bir teknik gezi düzenlendi.

Çeşitli üniversitelerin Ziraat Fakültesi, Gıda Teknolojisi ve Organik Tarım Bölümlerinde öğretim gören 20 stajyer öğrencinin Karaman’da yürütülen tarımsal faaliyetleri yerinde görmeleri ve tarımsal faaliyetlerle ilgili kullanılan teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Karaman’da bitkisel ve hayvansal üretim yapan firma ve kooperatiflerin tesisleri ziyaret edildi.

Teknik gezi kapsamında Engin Tarım Firmasının Karaman Organize Sanayi Bölgesindeki soğuk hava deposu, elma tasnif ve paketleme tesisi ile Akçaşehir Kasabasındaki elma bahçesi incelendi. Ardından Demiryurt Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait 300 başlık, merkezi süt sağım üniteli büyükbaş damızlık süt sığırı çiftliği gezildi. Teknik gezide ilgili kuruluş yetkilileri tarafından stajyer öğrencilere tesisler ve üretim alanları ile kullanılan teknolojiler hakkında teknik bilgi verilerek, çalışmalar uygulamalı olarak gösterildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum