Sokak hayvanlarına 4 yıldır her gün su ve yemek veriyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Doğal Yaşam ve Sanat Derneği üyesi (DOYASA), Yerel Hayvan Koruma Görevlisi ve öğretmen Mehmet Vejdi Durgan, 4 yıldır her gün sokak hayvanlarına su ve yemek veriyor..

Sokak hayvanlarına 4 yıldır her gün su ve yemek veriyor
Editör: Karamanca
23 Ağustos 2016 - 05:04




Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Doğal Yaşam ve Sanat Derneği üyesi (DOYASA), Yerel Hayvan Koruma Görevlisi ve öğretmen Mehmet Vejdi Durgan, 4 yıldır her gün sokak hayvanlarına su ve yemek veriyor.
4 yıl önce bir köpeğe yardım ederek bu göreve başladığını aktaran Durgan, "Ölmek üzere olan bir köpeğe yardım ederek bu işe başladım. Ölmek üzere olan köpeğe 3 hafta boyunca yemek ve su verdim. Her seferinde bu köpeğin daha da kuvvetlenip iyi olduğunu gördüm. Son gittiğimde köpek orada yoktu. Sonra bir gün evden çarşıya yürürken arkamdan paçama doğru birisinin dokunduğunu hissettim ve arkama baktığımda yardım ettiğim köpeğin olduğunu gördüm. Daha sonra evin yakınlarında ona su ve ekmek verdim. Her gün iş çıkışı yolumu gözlüyordu. 4 yıl önce bu köpekle su kaplarını koymaya başladım" dedi.
Amacının insanların vicdanını harekete geçirmek olduğunu ifade eden Durgan, "En büyük destekçim eşim. İnsanlar, hayvanlar için konulan su kaplarının içine izmarit ve çöplerini atıyorlardı. İlk seferde günde 3 defa su kaplarını değiştirdiğim oluyordu. 4 yılın sonunda gördüm ki Lüleburgaz’ın her tarafında su kapları oldu. Bu durum beni çok mutlu etti. İnsanları etkileyeceğimizi biliyordum. Fakat kısa zamanda bu kadar çok kitleye ulaşacağımızı tahmin etmemiştim. Amaç bunu yaygınlaştırmak. Su kabına su koyma işlemi yaz-kış devam ediyor. Biz sadece örnek olmaya çalıştık. Hayvanları sevmeyen birinin insanları sevemeyeceğine inanıyorum" dedi.
4 yıldır görevi sürdürüyor
4 yıldır her gün bu işlemi tekrarladığını söyleyen Durgan, "4 yıldır her gün iş çıkışı gidip ciğerciden artık ciğerleri alıp evde eşimin yardımıyla pişiriyor, suyuna da ekmek doğrayıp başka kaba koyup belli noktalara bırakıyorum. Geçen yaz eve dönerken gece 23.00 sıralarında ağır yaralı bir köpek gördüm. Eve gittim ve daha sonra içim rahat olmadı. Tekrardan hayvanın yanına gidip sabaha kadar başında bekledim. Sabaha karşı veterinere götürüp ameliyat ettirdim. Şimdi her akşam yolumu gözlüyor. Her akşam, kendi akşam yemeğimden önce hayvanları besliyorum. Bütün bunları yaparken vicdanımın sesini dinledim" ifadelerini kaydetti.
"Daha fazla hayvanın barınması ve beslenmesi için böyle bir ev istiyorum"
Bahçeli bir evde daha fazla hayvanın barındırılabileceğini dile getiren Durgan, "Bahçeli bir ev özlemim var. Daha fazla hayvanın barınması ve beslenmesi için böyle bir ev istiyorum. Her 100 kişi 1 tane sokak hayvanına bakarsa sokaklarda aç hayvan kalmayacağına inanıyorum. Kötü insan yoktur, sadece o merhamet duygusunu çıkarmak yetiyor. Çünkü 4 yıllık süreçte yaptığım işlere kimse kötü yaptın demedi. Herkes takdir etti. Bu işin manevi hazzına varanlar geri dönemiyor. Siz bir şehre gittiğinizde orada sokak hayvanları rahat dolaşıyorsa bilin ki orada iyi insanlar yaşıyordur, oraya yerleşebilirsiniz. Lüleburgaz’da iyi insanlar var" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum