Reklam

ADÜ Rektörü Cavit Bircan gündemi değerlendirdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Sınır İhlali” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu..

ADÜ Rektörü Cavit Bircan gündemi değerlendirdi
Editör: Karamanca
23 Ağustos 2016 - 05:32




Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, özel bir televizyon kanalında yayınlanan “Sınır İhlali” programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Moderatörlüğünü Mehmet Toprak’ın üstlendiği programın diğer konukları Muş Alparslan Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan idi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarını belirlemek için bir komisyon kurarak titiz bir çalışma başlattıklarını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, FETÖ’nün üniversitelerdeki mevcudiyeti, ne şekilde kurumlara sızdıkları, üniversitelerde bu yapılanmayla mücadelenin en etkin şekilde nasıl yapılması gerektiği, akademi dünyasının toplumu yönlendirmedeki rolü hakkındaki soruları, canlı yayında cevaplandırdı.
Darbe girişiminin ardından tepkisini açıkça ifade eden ilk üniversitelerden biri oldukları söyleyen Rektör Bircan, “Çalışma kriterlerimiz belli. Komisyonlarımızı oluşturduk. 164 kişi hakkında işlem başlattık. Şu anda açığa alınan 96 personelimiz var. Bunların 66’sı akademik, 30’u idari personel. Biz şu ana kadar 25 idari personeli ihraç ettik, 37 akademik personelin ihracı için de YÖK’e gönderdik.” dedi.
Programın sonunda FETÖ’nün tüm kurumlarda inanılmaz çoğalarak, önemli mevkileri ele geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Cavit Bircan, “Bütün bunlara rağmen ne yaparlarsa yapsınlar bu yapılanmanın kökünü kazıyıp aramızdan söküp atacağız, bu ülkeden çıkaracağız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum