Reklam

Salihli'de peyzaj çalışmaları devam ediyor

Salihli Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda, merkez ve kırsal mahalleler güzelleşmeye devam ediyor..

Salihli'de peyzaj çalışmaları devam ediyor
Editör: Karamanca
30 Temmuz 2016 - 08:43




Salihli Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonucunda, merkez ve kırsal mahalleler güzelleşmeye devam ediyor.
Salihli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Gökeyüp Mahallesine çocuk oyun grubu kazandırıldı. Çocuk oyun grubunun bulunduğu alanda tesviye çalışması yaparak kum havuzu oluşturan ekipler, parkın etrafını istimlak duvarı ve demir korkuluklarla çevirerek çocukların güvenli bir ortamda oyun parkından faydalanmasını sağladı.
Pazar pazarına ağaç dikildi
Organize Sanayi Bölgesinde 200 metrekarelik alanda çim ekme çalışması yapan ekipler, belirli alanlara farklı desenlerde çiçek parterleri oluşturarak estetik bir görünüm kazandırdı. Atatürk Caddesinde kurulan Pazar pazarı çevresine 17 adet zakkum ve 13 adet alev ağacı dikimini tamamlayan ekipler, yeni Kamyon garajında ise ağaç ve çok yıllık bitkiler dikerek peyzaj düzenlemesi gerçekleştirdi.Çınarlı Parkı’nın yan ve ön kısımları genişletilerek taş döşeme işlemi yapıldı. Ayrıca çocuk oyun grubunun bulunduğu alana 135 metrekare kauçuk zemin döşendi.
Serada kış hazırlıkları başladı
Salihli Belediyesi Kurşunlu Üretim Serasında, yaz mevsimi için toplamda 350-400 bin kadife, rozet, petunya, begonya, vapurdumanı, melan podium ile zinnia çiçekleri yetiştirildi. Önceden hazırlanan 59 bin adet kışlık hercai menekşe tohumu ekildi. Fide haline gelen hercai menekşeler serada hazırlanan torbalara yerleştirilerek kullanıma hazır hale getirildi. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde serada, 250 bin adet mevsimlik tohum yetiştirildiği öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum