Yaşam Merkezi'nde Suriyeli bin çocuk barınacak

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı ile Merkezi Katar’da bulunan RAF Hayır kurumu ortaklığı ile inşaatı devam eden Yaşam Merkezi’nde Suriyeli kimsesiz 1000 çocuk barınacak..

Yaşam Merkezi'nde Suriyeli bin çocuk barınacak
Editör: Karamanca
28 Temmuz 2016 - 08:27




Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı ile Merkezi Katar’da bulunan RAF Hayır kurumu ortaklığı ile inşaatı devam eden Yaşam Merkezi’nde Suriyeli kimsesiz 1000 çocuk barınacak.
Halen, ilçenin Bağlar Mahallesi’nde inşaatı devam eden merkezde 55 yaşam evi, 3 okul, mescit ve spor ile terapi komplekslerinin yer alacağını söyleyen İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Karacaoğlu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İHH ve Katar Raf Hayır Kurumu ortaklığı ile inşaatı devam etmekte olan yaşam merkezinde, Suriyeli 6 yaşındaki kimsesiz çocuklar barınacak. Üniversite çağına gelene kadar her türlü bakımları üstlenecek. Yaşam merkezinde Merkezimizde, 3 okul, bir cami mescit, spor kompleksi terapi merkezi de bulunacak” dedi.
Terapi merkezinin önemli olduğunu ifade eden Karacaoğlu, “İç savaş nedeniyle Suriyeli çocukların psikolojik desteğe ihtiyaçları bulunduğunu ifade ederek şöyle dedi:
“Savaşın en çok etkisini Suriyeli çocuklar yaşadı. Anne babalarını kaybettiler. Dolayısıyla psikolojik olarak onlara en büyük desteği vereceğiz. Burası büyük bir yaşam merkezi olacak. Çocuklar üniversiteye gidene kadar burada kalacaklar. Bu yılın Eylül ayından itibaren Yaşam Merkezimize ilk alımları yapmayı planlıyoruz.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum