MATSO Meclisinde demokrasi şehitleri anıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında darbe girişiminde yaşamını kaybeden 15 Temmuz şehitleri anıldı..

MATSO Meclisinde demokrasi şehitleri anıldı
Editör: Karamanca
27 Temmuz 2016 - 14:24




Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında darbe girişiminde yaşamını kaybeden 15 Temmuz şehitleri anıldı.
MATSO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gerçekleştirildi. Toplantı 15 Temmuz Darbe girişimi kınanarak yaşamını kaybeden demokrasi şehitleri için saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile başlandı.
Toplantıda MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınadığını belirterek, “Milli iradeye sahip çıkmak için canlarını ortaya koyan şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Yüce Türk milletine de Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum” dedi. MATSO olarak demokrasiden yana olduklarına kaydeden Boztaş, “tüm gücümüzle demokrasiye ve demokratik düzene sahip çıkarak devletimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz” diye konuştu.
Oda faaliyetleri ve ekonomiye de değinen Boztaş, 15 Temmuz’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen ve Cumhurbaşkanlığı makamında onay bekleyen ve iş insanlarını ilgilendiren tasarıya hakkında kısaca bilgi verdi. Boztaş, “TOBB’ a bağlı Antalya’da bulunan Odalar olarak geçtiğimiz haftalarda ekonomi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik. Mart ayında hazırlatarak bakanlıklara sunduğumuz raporunda içerisinde yer alan konularla ilgili bir kez daha çağrı yaptık. O çağrıdan sonra bazı konular TBMM’ne geldi. 15 Temmuz TBMM’den geçti. Ülke gündemi yoğun olduğu için bu konu Cumhurbaşkanlığı makamında onay bekliyor. Cuma günü mesai bitimine kadar Cumhurbaşkanımız tarafından taleplerimizin bir kısmını kapsayan konular onaylanmış olacak. Bu pakette birçok konuda indirim geliyor. Çekler konusunda ve şirketlerin tasfiyesi ve benzerleri konular kolaylaştırıyor. İflas erteleme zorlaştırıyor. Varlık barışı getiriliyor. Bizi konuda ceza-i şartlar kaldırılırken harçlarda indirimler getiriyor” dedi.
Ayrıca Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanarak komisyonlardan geçen ve TBMM’ne indirilecek tasarıya da değinen Boztaş, “Bununda TBMM’den geçmesi ile işletmelerde stok ve kasa affı getiriyor. 15 Temmuz’a kadar ödenmemiş SGK borçları, trafik borçlarımıza yeniden yapılandırmalar getirilir. Devlete olan tüm borçlarımız faizleri silinerek yeniden yapılandırılıyor. Vergi istisnaları getiriyor. Biz bunu 2017’yi kapsayacak şekilde istemiştik ama tasarı o şekilde geçmedi. Taleplerimizin dışında olan konularda yer aldı” diye konuştu.
Bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle hükümetten bir Antalya yaklaşımı beklediklerini hatırlatan Boztaş, “biz bakanlar kurulunun Antalya gündemli ilimizde toplanmasını talep etmiş bir haylide yol almıştık. Özellikle özel sektörün mevcut kredilerinin yapılandırılarak can suyu anlamında faizsiz kredi verilmesini talep etmiştik. Ülke gündeminin değişmesi ile bu rafa kaldırıldı.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum