Reklam

FETÖ operasyonları akademisyenlere sıçradı

Adana’da darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde 12 akademisyen gözaltına alındı..

FETÖ operasyonları akademisyenlere sıçradı
Editör: Karamanca
25 Temmuz 2016 - 11:43




Adana’da darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Çukurova Üniversitesi’nde 12 akademisyen gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri darbe girişimi ardından Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlarını genişletti.
Çukurova Üniversitesi’ndeki bazı akademisyenlerin dernek kurarak örgüt propagandası yaptığı ve üniversitede onlara eleman sağladığı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi doğrultusunda polis sabah saatlerinde Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde dekanlıklar, fakülteler ve lojmanlarda eş zamanlı 20 adrese baskın yaptı. Yapılan baskında 12 akademisyen gözaltına alındı. 8 akademisyen ise aranıyor.
Gözaltına alınan akademisyenler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Bir akademisyen ise zırhlı araçla getirildi. Zanlılar daha sonra emniyete götürülerek sorguya alındı. Zanlıların iş yerinde ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital eşyaya el konulduğu öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum