Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyüyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri içerisindeki ilk teknik meslek lisesi Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bünyesine 12 derslik ve 32 atölyeyi daha bünyesine kattı..

Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyüyor
Editör: Karamanca
25 Temmuz 2016 - 07:49




Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan, Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri içerisindeki ilk teknik meslek lisesi Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bünyesine 12 derslik ve 32 atölyeyi daha bünyesine kattı.
Açıldığı 2013 yılından bu yana, 80 derslik ve 5 atölye ile eğitim veren Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ek hizmet binasıyla birlikte derslik sayısı 92’ye, atölye sayısı da 37’ye yükseldi. Derslik ve atölye sayısındaki artışın yanı sıra, eğitim verilen branş sayısında da artış yaşandı. Kimya, tekstil, makine, elektrik-elektronik ve metal branşlarına, yenilenebilir enerji ve plastik bölümleri de eklendi.
Yüzde 100 devlet desteği
Özel Erkan AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cumali Bal, Türk sanayisine nitelikli eleman kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Organize sanayi bölgeleri içerisinde kurulmuş Türkiye’nin ilk özel teknik lisesi olma özelliğini taşıyan okulumuz, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir açığı kapattı. Önümüzdeki yıl, yeni açılan yenilenebilir enerji ve plastik branşlarımızla birlikte toplamda 7 bölümde eğitim vermeye devam edeceğiz” dedi.
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verdiklerini hatırlatan Bal, “Buraya gelen öğrencilerimiz, tamamen ücretsiz, yüzde 100 devlet desteği ile okuyorlar. Öğrencilerimizden ücret talep edilmiyor. Öğrencilerimiz, 4 yıllık eğitim sürecinde tercih etmiş oldukları 7 branştan birisinde uzmanlaşarak meslek sahibi oluyorlar” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum