Reklam

Vali Tapsız ve Başkan Çalışkan'dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Karaman Valisi Süleyman Tapsız ile Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan birer mesaj yayımladı..

Vali Tapsız ve Başkan Çalışkan'dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı
Editör: Karamanca
24 Temmuz 2016 - 11:18




24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Karaman Valisi Süleyman Tapsız ile Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan birer mesaj yayımladı.
Karaman Valisi Tapsız mesajında, gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden birisinin ifade ve haber alma özgürlüğü olduğunu belirtti.
Bu bakımdan sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının, basın tarihimizin hiç kuşkusuz en önemli dönüm noktalarından birini teşkil ettiğini ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:
"Basın çalışanlarının kendi kurum ve mesleklerine olduğu kadar topluma karşı da sorumlulukları vardır. Hiçbir şart ve durumda bu sorumluluklar unutulmamalıdır. Ülke genelinde 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma hareketi şüphesiz en başta milletimizin ülkesine, geleceğine sahip çıkma iradesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Basınımız, böylesine olağanüstü bir durumda Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunu Türkiye’nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle milli bir duruş göstermiştir. Görev ve sorumlulukları ile kamu görevi yapma hassasiyeti gösteren ulusal ve bütün yerel medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle meslek ilkelerine bağlı bir şekilde görev yapan Karaman basınının tüm çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar ve esenlikler diliyorum."
“Basının demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurlarıdır”
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da yayımladığı mesajında, basının demokratik ülkelerin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, "Kimi zaman çok zor şartlar altında faaliyet göstererek kamuoyunun gelişmelerden haberdar edilmesi ve bireylerin düşüncelerini özgür bir şekilde ifade edebilmesi noktasında önemli bir rol üstlenen basın kuruluşlarımızı ve basın mensuplarımızı gönülden kutluyorum. 15 Temmuz 2016 tarihinde bir avuç hainin teşebbüs ettiği darbe girişimin ilk dakikalarından itibaren, basınımızın üstlendiği sağduyulu ve vatansever yayın anlayışı, tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazılacaktır. Demokrasilerin en önemli unsuru olan basın, bu darbe girişimiyle çirkin ve mesnetsiz saldırılara uğramıştır. Ama milletimiz gibi basın mensuplarımız da bu menfur olay karşısında tarihi bir duruş sergileyerek vatanımıza ve milletimizin iradesine sahip çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir. Millet olarak bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece Allah’ın da izniyle atalarımızın kanlarıyla kazanılan bu topraklar asla işgalcilere ve hainlere bırakılmayacaktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinin ebediyen sürmesi, basın mensuplarımızın ilkeli, doğru ve kararlı yayın anlayışının devam etmesi temennisiyle tüm basın mensuplarımızın Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum