Reklam

Bakan Elvan: "O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler"

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını ‘çakallar’ ve ‘şerefsizler’ diye niteleyerek, “O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler. Fethullahçı Terör Örgütü’nün ve o çakalların, alçakların, o şerefsizlerin kökünü kazıyacağız. Bundan emin olun” dedi..

Bakan Elvan: "O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler"
Editör: Karamanca
24 Temmuz 2016 - 00:03




Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını ‘çakallar’ ve ‘şerefsizler’ diye niteleyerek, “O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler. Fethullahçı Terör Örgütü’nün ve o çakalların, alçakların, o şerefsizlerin kökünü kazıyacağız. Bundan emin olun” dedi.
Bakan Elvan, Mersin’e gelerek, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla her akşam Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan binlerce Mersinli ile buluştu. Mersinlilerin karşısına eşi Zeliha Elvan ile birlikte çıkan Elvan’a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin milletvekilleri, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de eşlik etti.
“Avrupa ülkeleri son derece kötü bir testten geçti”
Elinde Türk Bayrağı ile vatandaşları selamlayan Elvan, demokrasi için ve milli iradenin tam manasıyla hakim olabilmesi için alanları terk etmeyen halkla gurur duyduklarını söyledi. “O gelişmiş ülkeler, o Avrupa ülkeleri son derece kötü bir testten geçtiler” diyen Elvan, vatandaşların Türkiye’nin, Türk halkının demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, milli iradenin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. Ancak, gelişmiş ülkelerin sessiz kaldığını dile getiren Elvan, “Baktılar ki, darbe gerçekleşmiyor, o zaman açıklama yapmaya başladılar. Biz, kimin ne olduğunu biliyoruz ama şundan emin olunuz, bu millet ayakta kalacaktır, bu millet güçlenmeye devam edecektir” diye konuştu.
“Sizdeki bu güç, bu irada olduktan sonra bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok”
Vatandaşların coşkulu tezahüratları karşısında, “İşte gerçek millet bu, o çakallar, o teröristler değil. Gerçek irade burada” diyen Elvan, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız, sizlere teşekkürlerini sunuyor. O dik duruşunuz için, o Türkiye nöbeti, demokrasi nöbeti için sizin her birinizin alnından öpüyor, sizlere şükranlarını sunuyor. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız her zaman dik durdu. Biz de Başbakanımız, Bakanlarımız, hükümetimiz her zaman dik durduk ve dik durmaya devam edeceğiz. Sizdeki bu güç, bu irada olduktan sonra bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok.”
“O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler”
Darbe girişiminde bulunan FETÖ mensuplarını ‘çakallar’ ve ‘şerefsizler’ diye niteleyen Elvan, “O darbeci çakallar, o darbeci şerefsizler Mersin’de Valiliğimizi ele geçirmek istediler. Sayın Valimize bir çakal, bir şerefsiz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde büyümüş ama hain olarak büyümüş, devletin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, devletin silahını millete karşı doğrultmuş o çakalın nasıl teslim olduğunu gördünüz. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri içinde de şerefli subaylarımız, albaylarımız var. Şerefli subaylarımız bize ve Sayın Valimize şunu söylediler; ‘Biz, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yanayız. Biz demokrasiden, milli iradeden yanayız.’ Bir taraftan o değerli komutanlarımız, diğer taraftan Emniyet Müdürümüz ve emniyet mensuplarımız, o çakalı, o şerefsizi teslim aldılar. O şerefsizler, o çakallar, o ihanet şebekeleri bunun hesabını verecekler. Fethullahçı Terör Örgütü’nün ve o çakalların, alçakların, o şerefsizlerin kökünü kazıyacağız. Bundan emin olun” ifadelerini kullandı.
“Bundan sonra da darbe yapmaya kalkarlarsa bizim asil milletimiz gereken cevabı verecektir”
Kalabalığın ‘idam isteriz’ şeklinde slogan atması üzerine de Elvan, “Onu da konuşacağız, merak etmeyin. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetlerimiz, bugüne kadar siz ne dediyseniz biz onu yaptık. Sizin iradeniz başımızın üzerindedir. Ama hiçbir zaman hiç kimse darbe yapamaz bundan sonra. Hiç merak etmeyin, bu milletin gücü, bu milletin iradesi, onların darbe yapmasını engellemiştir, bundan sonra da darbe yapmaya kalkarlarsa bizim asil milletimiz gereken cevabı verecektir. 15 Temmuz akşamı şehitler verdik. O şehitlerimiz demokrasi için, milli iradenin devamı için yola çıktılar ve ‘Ya istiklal ya ölüm’ dediler. ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ dediler, ‘Benim vermiş olduğum oylarla TBMM’ye göndermiş olduğum milletvekilleri, seçmiş olduğum hükümet ancak bu ülkeyi yönetebilir” dediler. O çakallar, o hainler, o şerefsizler ne yaptılar? Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombaladılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa. Emniyet teşkilatımızı, Milli İstihbarat Teşkilatımızı, kamu kurumlarımızı bombaladılar. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızı öldürmeye teşebbüs ettiler ama başaramadılar, başaramayacaklar. Beş yaşındaki çocuğumuzdan 90 yaşındaki dedemize kadar hepsi burada. Allah sizlerden razı olsun. İşte vatan sevgisi bu. Tüm dünyaya bunu gösterdiniz. Tüm dünya Türk milletinin ne kadar asil, ne kadar güçlü bir millet olduğunu gördü” şeklinde konuştu.
Halkın bir haftadan bu yana gündüz işinde, akşam ‘Demokrasi Nöbeti’nde olduğunu dile getiren Elvan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘tamam’ deyinceye kadar devam edeceğimiz bir süreç olacak. Bu meydanları boş bırakmayacağız. Hangi siyasi partiden olursak olalım, vatanını, milletini, ülkesini seven her bir kardeşimiz Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. Bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. Huzurlarınızda tüm siyasi partilerimize dik duruşları dolayısıyla teşekkür ediyorum. 15 Temmuz akşamı dik bir duruş sergileyen tüm basın dünyamıza teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarımıza ve değerli milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“Olağanüstü Hal’i Fethullahçı Terör Örgütü’nü kökünden kazımak için ilan ettik”
Dün Olağanüstü Hal ilan ettiklerini anımsatan Elvan, şöyle devam etti: “Olağanüstü Hal’i milletimiz için, iş dünyası için, ekonomi için ilan etmedik. Olağanüstü Hal’i Fethullahçı Terör Örgütü’nü kökünden kazımak için ilan ettik. Şundan emin olun, bu çakallar, bu şerefsizler, bu alçakların her biri teker teker bunun hesabını vermelerinin yanında, bu Fethullahçı Terör Örgütü’nün bu Olağanüstü Hal ile kökünü kazıyacağız. Fitne çıkarmaya çalışanlar var. Aramızda özellikle Fethullahçı Terör Örgütü’nden olanların, kargaşa çıkarmak isteyenler olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızın gergin bir konuma gelmesi yönünde sosyal medyadan değişik vesilelerle vatandaşlarımızı tedirgin eden beyanatlar yapıyorlar. Bunların hiç birine inanmayın. Bunların her birini teker teker toplayacağız. Siz Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ne diyor, ona bakacaksınız. Başka kimseye bakmayacaksınız.”
“Pensilvanya’daki o terörist başı Türkiye’nin büyümesini engelleyemeyecek”
Fethullahçı Terör Örgütü’nün kökünü kazır kazımaz Türkiye’nin yine güçlenmeye devam edeceğini vurgulayan Elvan, “Türkiye’nin büyümesini engelleyemeyecekler. Hele hele Pensilvanya’daki o terörist başı hiç mi hiç engelleyemeyecek. Bunların hesabı sorulacak. O uçaklar, tanklar, silahlar bu ülkeyi savunmak için alındı ama o çakallar sizlere karşı kullandılar. Bunun hesabını hep birlikte soracağız. Üç günden bu yana kamu kurumlarındakileri de temizlemeye başladık. Onları bitireceğiz ve Türkiye rahat bir nefes alacak. Türkiye büyümeye devam edecek” diye konuştu.
Elvan’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında halka seslendi. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce kişi coşkulu tezahüratlarla dev ekrandan Erdoğan’ı izledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum