Reklam

Dev papağan asgari ücreti tüketiyor

Ortadoğulu misafirlerin gözde mekanı Uludağ’da bir fotoğrafçının dev papağanı her gün bir kilo Antep fıstığı ve muzla besleniyor. Teleferikle Uludağ’a ayak basan yerli ve yabancı ziyaretçiler, Sarıalan’da tüneyen renkli büyük papağanı görünce şaşırıyor..

Dev papağan asgari ücreti tüketiyor
Editör: Karamanca
06 Temmuz 2016 - 04:50




Ortadoğulu misafirlerin gözde mekanı Uludağ’da bir fotoğrafçının dev papağanı her gün bir kilo Antep fıstığı ve muzla besleniyor. Teleferikle Uludağ’a ayak basan yerli ve yabancı ziyaretçiler, Sarıalan’da tüneyen renkli büyük papağanı görünce şaşırıyor.
Uludağ’da 15 yıldır profesyonel doğa fotoğrafları çeken Cemal Bulut, her gün arabasında özel tünek üstünde dağa çıkarttığı 9 yaşındaki Poyraz isimli papağanı ile özel çekimler yapıyor. Anavatanı Brezilya ve Endonezya gibi ekvatora yakın ülkeler olan renkli büyük papağanlar, kanatlarının bir kısmı kesilerek uçmaları engelleniyor. 7 yıl önce 2 yaşında Aro cinsi bir papağan temin eden Cemal Bulut, gelen turistlerin omzuna koyduğu renkli iri kuş ile hatıra fotoğrafları çekerek geçimini sağlıyor.
’Poyraz’ ismini verdikleri papağanın çok akıllı bir kuş olduğunu belirten Cemal Bulut, her gün Antep fıstığı ile beslediklerini belirterek, "Poyraz bazı Türkçe kelimeleri öğrenmeye başladı. 5 yıldır bizde duruyor. Poyraz artık ailemizin bir ferdi gibi oldu. Evimizde akşamları kaldığı özel bir odası var. Her gün arabada özel tasarladığımız tüneğinin üzerinde bana yardım eden oğlum ile birlikte Uludağ’a inip çıkıyor. Yolda susayınca arabadaki pet şişeyi ağzıyla alıp kucağımıza geliyor. Su vermemizi istiyor. Çok akıllı bir hayvan. Herhangi bir saldırganlığı yok. Her omuza koyup bir poz verdiğinde bir iki tane fıstık veriyoruz. Böylece akşama kadar 1 kiloya yakın Antep fıstığı tüketiyor. Beslemesi pahalı, ama geçim kaynağımız olduğu için biz de mutluyuz o da sağlıklı" dedi.
Arap turistler. çam ormanlarda rengarenk bir kuşla Uludağ hatırası çektirdikten birkaç dakika sonra araçta basılan fotoğraflarını hemen alabiliyor. Bir pozu 15 lira olan Uludağ hatırası pozları kendi makineleri ile çekmek isteyenlere de kuş ödünç veriliyor. Cemal Bulut’a en çok sorulan soru ise, "Bu papağan konuşuyor mu" oluyor.
Poyraz, yaz aylarında 4 ay boyunca Uludağ’a çıkıp iniyor. Özel vitaminler verilen papağanın uçarak kaçmaması için yeni çıkan kanatları zaman zaman kesiliyor. Kivi, şeftali gibi yumuşak dokulu meyaları da yiyen Poyraz, büyük gagası ile ürkütücü gözükse de hiçbir saldırganlık göstermiyor. Poyraz, Cemal Bulut’a "Babacığım" diyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum