Reklam

Muğla'da turizmin sorunları konuşuldu

Alman turizm temsilciler ve yabancı gazeteciler, Türk turizmciler ile YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde Muğla’da bir araya geldi..

Muğla'da turizmin sorunları konuşuldu
Editör: Karamanca
01 Temmuz 2016 - 11:22




Alman turizm temsilciler ve yabancı gazeteciler, Türk turizmciler ile YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde Muğla’da bir araya geldi.
Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç, “Belirli bir hazırlık aşamasından sonra, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin başlayacağını düşünüyorum” dedi.
YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde, Turizm Bakanlığı desteğiyle, Almanya’nın For You Travel tur operatörü ve Sun Express ile işbirliği içinde Almanya’nın en önemli turizm sektör dergilerinden biri olan Touristik Aktuell ile Workshop etkinliği gerçekleştirildi.
Rixos Göcek Premium Suites and Villas Hotel’de düzenlenen çalıştayda, Alman turizmine yön veren acentelerle Muğlalı turizmciler, Almanya’da yaklaşık 40 bin turizm çalışanına ulaşan Touristik Aktuel Dergisi, sektörel STK’lar, Alman Havayolu temsilcileri ve For You Travel bir araya geldi.
YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, toplantıda yaptığı sunumda Dalaman bölgesi hakkında bilgi verdi. Bölgenin sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikler hakkında bilgi veren Güvenç, toplantı hakkında şunları söyledi:
"Bugün yapılan toplantı bölge ve Türkiye turizmi açısından çok önemli. Almanya’nın en önemli sektörel dergisinden birisi olan Touristik Aktuell Dergisi editörleri ve seçkin 50 davetli, sektörün en önemli aktörleri, havayolu, havalimanı ve acentelerden oluşan ekiple Muğla bölgesinin turizm konularını tartıştık. Çözüm yolları yeni araçlar metotlar üzerine konuştuk. Özellikle bölgenin tanıtımı için Almanya’da neler yapacağımızı ele aldık. Ayrıca, bölgenin uluslararası pazarlardaki konumunu ve analizini yaptık. Almanya’dan yeni başlayan uçak seferlerini ele aldık. Turizmde yaşanan kayıpları ve önümüzdeki yılla ilgili değerlendirmeler de yaptık."
Türkiye ile Rusya arasında Yaşanan Gelişmeler
Rusya ile Türkiye arasında yaşanan olumlu gelişmelere işaret eden Genel Müdür Güvenç, şöyle konuştu:
"Yaşanan gelişmeler, turizm sektörü için çok önemli. Gelişmelerden olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Belirli bir hazırlık aşamasından sonra, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin başlayacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle bir ayı bulacak bir hazırlık süreci olacak. Uçak seferlerinin geç başlaması nedeniyle de turizm sezonu bu sene uzar. Genellikle bölgemizde Ekimin sonunda biten turizm sezonu, Kasım ayının sonuna kadar uzar. Uçak firmalarının penetrasyonu artırmak amacıyla uçuş sürelerini uzatacağını düşünüyorum.”
Muğla Valisi Amir Çiçek ise bölgenin turizm destinasyonlarına değinerek, güvenli bir bölge olduğunu söyledi. Terör olaylarının Almanya ve Fransa gibi ülkelerde de yaşandığına dikkati çeken Çiçek, “Paris’te patlama oldu. Bürüksel’de patlama oldu. Hayat durdu mu? Atatürk Havalimanı’nda patlama oldu. Hayat durdu mu? 5 saat sonra uçaklar tekrar inip, kalktı. Yani her yerde terör olayı olabilir. Bizim görevimiz tedbirleri almak” diye konuştu.
Çiçek, bölgenin Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Dostluk ve Barış Rallisi, Yabancı Gazetecilerin Likya Yolu yürüyüşü gibi uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığının altını çizdi.
Touristik Aktuell Dergisi Baş Editörü Matthias Gürtler ise, amaçlarının bölgeyi Almanya’da tekrar hatırlatmak olduğunu belirtti.
Bölgenin daha önce Almanya’da çok iyi bilindiğini dile getiren Gürtler, “Almanlara bu bölgenin unutulmuşluğunu hatırlatmak, güvenliği bizzat yerinde görmek ve ürün toplamak, yani onlara sunabileceğimiz güzellikleri onlara iletmek amaçla buradayız” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum