Fethiye'de Kaboptaj Bayramı buruk geçti

Fethiye’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları buruk geçti. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından denize çelenk bırakılması ve gün boyu sürecek etkinlikler terör saldırıları nedeniyle iptal edildi..

Fethiye'de Kaboptaj Bayramı buruk geçti
Editör: Karamanca
01 Temmuz 2016 - 11:23




Fethiye’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları buruk geçti. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından denize çelenk bırakılması ve gün boyu sürecek etkinlikler terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.
Fethiye’de Beşkaza Meydanında düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Fethiye Liman Başkanlığı, İMEAK Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve denizciler Atatürk Anıtına çelenklerini sundu.
Kabotaj Kanunu’nun Türk denizciliğinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Fethiye Liman Başkanı Duman, “Kabotaj kanunu ile yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki hakimiyeti sona ermiş, ülkemiz kıyılarında ve limanlarında her türlü denizcilik faaliyeti Türk bayrağı taşıyan gemilerle ve yerli firmalarla yerine getirilmeye başlanmıştır. 1 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına denizcilikte ciddi kazanç sağlanmasının 90. Yıl dönümüdür. Deniz gücünün donanmayla birlikte ticaret filosu, gemi inşa sanayisi ve limancılık faaliyetleriyle bir bütün olduğunun ilk kez kanun düzeyinde bir devlet stratejisiyle teşvik edilmesinin yıl dönümüdür. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız hepimizin ortak dileğidir” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Fethiye Liman Başkanlığı, İMEAK Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanlığı ve denizciler Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum