″Hayırlı İşler″ Sosyal Marketle 20 Bin Aileye Gıda Yardımı

Adana Büyükşehir Belediyesi, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabileceği ‘Hayırlı İşler’ Sosyal Market Projesi’ni hayata geçirdi..

″Hayırlı İşler″ Sosyal Marketle 20 Bin Aileye Gıda Yardımı
Editör: Karamanca
30 Haziran 2016 - 07:55




Adana Büyükşehir Belediyesi, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabileceği ‘Hayırlı İşler’ Sosyal Market Projesi’ni hayata geçirdi.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı, merkez Yüreğir İlçesi Yüreğir Otogarı’nda uygun bir depoyu market olarak düzenleyip, projeyi uygulamaya koyduklarını belirtti. İlk etapta Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri ile sanayici ve iş adamları dernekleriyle iletişime geçtiklerini kaydeden Fatih Karayandı, bu kurum ve kuruluşlara üye hayırsever iş adamlarının bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.
Hayırlı İşler sosyal marketin raflarını kısa sürede gıda ürünleriyle donattıklarını anlatan Fatih Karayandı, “Ramazan ayında dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere içinde temel gıda maddelerinin bulunduğu 20 bin adet gıda kolisi hazırladık. İçinde şeker, sıvı yağ, un, kuru fasulye, makarna, nohut, çay, irmik, pirinç, şehriye ve tuz bulunan bu yardım kolilerini daha önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 6 ekip oluşturarak gıda kolisi dağıtımını hızlandırdık” dedi.
Hayırlı İşler sosyal marketin yılın 12 ayı düzenli olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarını sürdüreceğini vurgulayan Karayandı, hayırseverlerin Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın (0322) 455 35 92 numaralı telefonundan iletişime geçmesinin yeterli olacağını bildirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum