Başkan Kocamaz, "Amacımız Bu Kentte Sosyal Barışı Sağlamak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in, tarihten bu yana hep cazibe merkezi olmuş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yer aldığını belirterek, "Amacımız bu kentte sosyal barışı sağlamak" dedi..

Başkan Kocamaz, "Amacımız Bu Kentte Sosyal Barışı Sağlamak"
Editör: Karamanca
28 Haziran 2016 - 11:23




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in, tarihten bu yana hep cazibe merkezi olmuş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yer aldığını belirterek, "Amacımız bu kentte sosyal barışı sağlamak" dedi.
Kocamaz, Mersin Kent Konseyi tarafından düzenlenen, Gençlik Komisyonu İftar Yemeğine katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen programa, Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Kent Konseyi Gençlik Komisyonu Başkanı Ufuk İbicek, sivil toplum kuruluşları ile dernek temsilcileri ve konsey üyeleri katıldı.
Ayyıldız İlahi Grubu’nun sahne aldığı etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar yemeğinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının bu kentte yaşayan insanların ayrım gözetmeksizin, birlik ve beraberlik içerisinde mutlu yaşamalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Mersin’in, Türkiye’nin en geniş coğrafyasına sahip ili olduğunu dile getiren Kocamaz, "Bu kadar geniş bir alanda geleceğe yön vermeye, bu kentte yaşayan insanları mutlu etmeye gayret ediyoruz. Mersin, tarihten bu yana hep cazibe merkezi olmuş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Biz insanların hiçbir zaman doğum yerine, kökenine, inancına bakmıyoruz. Bizim düşüncemiz hizmet verdiğimiz bölgede insanları bir araya getirmek, bütünleştirmek ve bu kentte hep birlikte yaşamaktan mutlu olmalarını sağlayabilmek. Birlikte yaşamaktan çok daha önemlisi kentte sosyal barışı sağlamak. Sizin önünüzde uzun bir yaşam var. Bu kentin gerçek sahipleri sizsiniz, bu kente bizden daha fazla sahip çıkmak zorundasınız” dedi.
Mersin Kent Konseyi Gençlik Komisyonu Başkanı Ufuk İbicek ise Ramazan ayının birleştirici atmosferinde, Mersin’de dostluğun, kardeşliğin perçinlenmesi ve Mersin’in gelecekteki sahipleri gençler için daha güzel hale gelmesini hedefleyen, çaba sarf eden insanlarla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum