Reklam

Anıl Berk Erdoğan Avrupa İkincisi Oldu

Karaman Masterler Spor Kulübü sporcusu Anıl Berk Erdoğan

Anıl Berk Erdoğan Avrupa İkincisi Oldu
Editör: Karamanca
28 Haziran 2016 - 08:54




Karaman Masterler Spor Kulübü sporcusu Anıl Berk Erdoğan Yunanistan’da gerçekleşen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda 17 yaş genelde ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda, Türkiye 2 altın, 6 gümüş, 6 bronz ve bir takım ikinciliği olmak üzere toplam 15 kupa ve 35 madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu. 21 ülkeden toplam 276 sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya Karaman Masterler Spor Kulübünden katılan Anıl Berk Erdoğan 17 yaş genel kategoride ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Satranç Milli Takımı’nın 76 sporcu ile yarıştığı şampiyonada, Rusya’nın ardından Avrupa ikincilik kupası ve madalyası Türkiye’nin oldu. Bu sonuçla Türkiye 2017 yılında Romanya’da gerçekleştirilecek ‘Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’na doğrudan katılma hakkı kazandı. 

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda ikinci olarak CM unvanı almaya hak kazanan sporcu Anıl Berk Erdoğan’ı,  tebrik etti.

Kısacık’ın tebrik mesajı şöyle:

" Yunanistan’da gerçekleşen “Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası”nda, 2 altın, 6 gümüş, 6 bronz ve bir takım ikinciliği olmak üzere toplam 15 kupa ve 35 madalya kazanan Satranç Milli takımımızı ve Karamanımızın satrançtaki gururu başarılı sporcumuz Anıl Berk Erdoğan’ı kutluyor ve mutluluklarını paylaşıyorum.“

YORUMLAR

  • 0 Yorum