Tıp Fakültesi'ndeki Saldırıda Ölen İlknur Yüce Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’ndeki eczanede meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 4 kişiden eczacı İlknur Yüce son yolculuğuna uğurlandı. Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Arslan, “İhmali olan çok insan var. İnşallah gereken cezayı alacaklar ama esas üzerinde durulması gereken olay, yaklaşık bir buçuk ay önce bu olayı yapan kişi hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor ama hiçbir şey yapılmıyor ve serbest bırakılıyor” dedi..

Tıp Fakültesi'ndeki Saldırıda Ölen İlknur Yüce Son Yolculuğuna Uğurlandı
Editör: Karamanca
25 Haziran 2016 - 11:50




Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’ndeki eczanede meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 4 kişiden eczacı İlknur Yüce son yolculuğuna uğurlandı. Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Arslan, “İhmali olan çok insan var. İnşallah gereken cezayı alacaklar ama esas üzerinde durulması gereken olay, yaklaşık bir buçuk ay önce bu olayı yapan kişi hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor ama hiçbir şey yapılmıyor ve serbest bırakılıyor” dedi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’nde bulunan eczanede meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 4 kişiden biri olan İlknur Yüce (50) için Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Arslan, İlknur Yüce’nin kızı Ayça ve yakınları katıldı. Annesinin tabutuna sarılan Ayça Yüce gözyaşlarına boğuldu. İlknur Yüce, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde yaşanan olayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Mustafa Arslan, “Pazartesi günü reaksiyon vereceğiz. Arkadaşlarımızın katledildiği yerde toplanıp, eczacı arkadaşlarımız için karanfiller bırakacağız. Valilikten gerekli izinleri aldık. İhmali olan çok insan var. İnşallah gereken cezayı alacaklar ama esas üzerinde durulması gereken olay, yaklaşık bir buçuk ay önce bu olayı yapan kişi hakkında savcılıkta suç duyurusunda bulunuyor ama hiçbir şey yapılmıyor ve serbest bırakılıyor. Hastane yönetiminin suçlu olduğunu düşünüyoruz, savcılığın suçlu olduğunu düşünüyoruz. Eczacı Odası olarak, Türkiye Eczacılar Birliği olarak bunların takipçisi olacağız. Geride kalanların destekçisi olacağız” ifadelerini kulandı.
“FAİL, HAKKINDA ALEYHTE İFADE VEREN ARKADAŞLARIMIZI KATLEDİYOR”
Olayın nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi veren Arslan, “Eczanede 6 arkadaşımız bir arada çalışıyor. Olayın faili de eczanede yardımcı eleman olarak çalışıyor. Bir idari soruşturma geçiriyor. İdari soruşturmada sanırım bu fail, hakkında aleyhte ifade veren arkadaşlarımızı katlediyor. Olay günü ikisini ayırıyor, geri kalan 4 arkadaşımıza silahlı saldırıda bulunuyor. Olay savcıya intikal ettiği için çok fazla da detay veremiyoruz. Pazartesi günü daha kapsamlı bir basın açıklamamız olacak” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum