2300 Nüfuslu Ayrancı'da 2000 Kişilik İftar

Ayrancı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği

2300 Nüfuslu Ayrancı'da 2000 Kişilik İftar
Editör: Karamanca
25 Haziran 2016 - 10:08




Ayrancı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği toplu iftar programlarının sekizincisi düzenlendi.

Ayrancı ilçe merkezindeki Hakim Ali İmran Altın Parkı’nda düzenlenen iftar programına Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Av. Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde iftarı bekleyen vatandaşlar 5 ayrı noktadan dağıtılan yemeklerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Programda konuşan Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı bu mübarek Ramazan Ayı’nın Dünya’nın çeşitli yerlerinde, Kerkük’te, Musul’da, Türkmen Dağı’nda, Türk İslam coğrafyasında, Myanmar’da, Kudüs’te zulme uğrayan mazlumların kurtuluşuna, insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diler hepinize saygılarımı sunarım. Hoş geldiniz’’ dedi.

2.000 Kişi İftar Açtı

İftar programı hakkında bilgiler veren Büyükkarcı, ‘’Dinimiz oruçluya iftar açtırmanın mükâfatı yüksek bir ibadet olduğunu emrediyor. Bu vesile ile her yıl düzenlediğimiz iftar programlarının bu yıl sekizincisini gerçekleştirdik. Şu an dağıtım yapan arkadaşlarımız, aşçı ve görevlilerimiz alanda hazır olan 2.000’in üzerinde tabldotun tükendiğini söylediler. Nüfusu 2300 olan bir ilçede 2.000 kişi ile iftar etmek gurur verici bir durum. Buradan davetimize icabet eden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum’’ dedi.

Rekor

İftarın açıldığı Hakim Ali İmran Altın Parkı girişinde vatandaşları bir saat önceden karşılayan başkan Yüksel Büyükkarcı, tek tek bütün misafirleri ile tokalaştı. Program süresince sürekli masaları dolaşan Büyükkarcı uzun süre sohbet etti. Programın ardından tıpkı başlarken olduğu gibi tek tek vatandaşları tokalaşarak bizzat başkan Büyükkarcı uğurladı. Bu açıdan bakıldığında Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı 2.000’i girişte, 2.000’i çıkışta olmak üzere 2 saatlik süre içerisinde 4.000 kez tokalaşmış oldu.

İftarın VİP Konukları

Ramazan Ayı boyunca yaşı ilerlemiş ve bakıma muhtaç ailelerin ev temizliklerini yaptıran ve yaşlılara olan düşkünlüğü bilinen başkan Büyükkarcı’nın İftar programında da aynı hassasiyeti gösterdiği gözlendi. Yaşlılık nedeniyle iftar alanına gelemeyecek olan vatandaşlar belediyeye ait araçlarla evlerinden alınarak alana getirildi ve iftar sonrası tekrar evlerine bırakıldı.

Program ilçe müftüsü tarafından yapılan toplu dua ile sonlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum