Reklam

Niğde'de Tarihi Kazı Çalışmaları Başladı

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş, Niğde’de devam eden arkeolojik kazılardan Altunhisar İlçesi Yeşilyurt Beldesi içerisinde olan Kınık Höyük kazılarının başladığını söyledi..

Niğde'de Tarihi Kazı Çalışmaları Başladı
Editör: Karamanca
24 Haziran 2016 - 12:52




Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş, Niğde’de devam eden arkeolojik kazılardan Altunhisar İlçesi Yeşilyurt Beldesi içerisinde olan Kınık Höyük kazılarının başladığını söyledi.
10 Haziran’da başlayan kazı çalışmalarının 15 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirten Demirtaş şunları dedi: “Kınık Höyük Kazısı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün yazılı izni ile Kınık Höyük 10 Haziran-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında iki aylık bir süre ile yapılacak olan kazı çalışmaları 13 Haziran’da başladı. Kınık Höyük Kazı çalışmalarında 42 kişilik ekip yer alıyor. Kazı, İnstutite For The Studey Of The Ancient World Nev York Universty’nden Prof. Dr. Lorenzo D’Alfonso başkanlığında yürütülüyor”
Demirteş, Altunhisar İlçesi’nde bulunan Kınık Höyük Kazılarının 2010 yılından bu yana sürdürüldüğünü belirterek, “bu kazılarımızda birçok önemli taşınabilir ve taşınmaz kültür varlıkları ortaya çıkmıştır. Bunlardan sur duvarlarının sabitlemesi ve konservasyona 2012 yılında başlandı ve bu çalışmaların sürdürülebilmesi için ilimiz ve Güney Kapadokya Bölgesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmalar gelecekte bölgemiz arkeolojisine ve turizmine büyük yarar sağlayacaktır” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum