Reklam

Çorum Belediyesi'nden Hamur'da Kardeşlik İftarı

Çorum Belediyesi, kardeş şehir ilan ettiği Ağrı’nın Hamur ilçesinde kardeşlik iftarı verdi..

Çorum Belediyesi'nden Hamur'da Kardeşlik İftarı
Editör: Karamanca
23 Haziran 2016 - 11:43




Çorum Belediyesi, kardeş şehir ilan ettiği Ağrı’nın Hamur ilçesinde kardeşlik iftarı verdi.
Mardin Yeşilli’den sonra ikincisi Hamur’da düzenlenen kardeşlik iftarına ilçe halkı ve yöneticilerin yoğun ilgi gösterdi.
Belediye Başkanı Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan’ın Çorum Belediyesi’ni temsil ettiği iftara Hamur Kaymakamı Cüneyt Manisa, Ağrı Emniyet Müdürü İlhan Karahan, Hamur İlçe Garnizon Komutanı Yücel Yılmaz, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, Eleşkirt Belediye Başkanı Sabahattin Sarı, İlçe Müftüsü Müftü Harun Doğan, AK Parti Ağrı İl Başkanıı Kemal Atmaca ile çok sayıda ilçe sakini katıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hamur’a Dünya’nın merkezi olan Çorum’dan selam ve sevgi getirdiğini söyledi.
Ramazan ayının manevi ikliminde Hamur’da kardeşlik iftarıyla bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarını belirten Turhan Candan, “Ağrı bizim şehrimiz, Ağrılılar bizim kardeşimizdir. Elbette Çorum da sizin şehrinizdir. Geçen hafta Mardin’de bir iftar programına katıldık bu hafta da buradayız. Bu memlekette devletinin yanında olan; birlikten beraberlikten ve kardeşlik ikliminin devamından yana olan kim varsa yanındayız, destekçisiyiz. Ayrılık ve bozgunculuk yolunu tercih edenler, hendeklerde, çukurlarda boğuldular. Bundan sonra da bu akıbetten kurtulamayacaklardır. Millet olarak omuz omuza vererek bütün sıkıntıları bertaraf edeceğiz. Bu çerçevede Mardin’e de Ağrı’ya da yardımlarımız sürecektir. Anadolu’nun giriş kapısı olan Ağrı’da terör örgütünün gürültüsüne pabuç bırakmayan siz değerli kardeşlerimi de hürmetle kucaklıyorum. Hepinizi Dünya’nın merkezine bekliyoruz” dedi.
‘ÇORUM BELEDİYESİ KARDEŞLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ VERMİŞTİR’
Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül de yaptığı konuşmada “Kardeşimiz, ağabeyimiz Çorum Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. İlçemizde ilk defa böyle bir organizasyonu gerçekleştirdik.” dedi.
Kendilerini böyle bir sofrada buluşturduğu için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür eden Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, “Bugünkü iftar, bu sahiplenme bizim özgüvenimizi artırmıştır. İki başkan yardımcısı ile iftarımıza katılan Çorum Belediyesi kardeşliğin en güzel örneğini vermiştir. Çorum’dan alacağımız çok örnekler olduğunu gittik gördük. Çorum, hem belediyeciliğin hem de sosyal sorumluluğun zirve yaptığı bir şehirdir. Bu beraberlik ve kardeşlik bizim için de büyük bir şanstır” diye konuştu.
Kardeşlik iftarı anısına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Hamur Kaymakamı Cüneyt Manisa’ya üzerinde Dünyanın merkezi Çorum yazısı bulunan saat kulesi maketi ve hitit figürlerinin yer aldığı plaket takdim etti.
ÇORUM’DAN HAMUR’A 500 ADET GIDA PAKETİ
Çorum Belediyesi tarafından kardeş ilçe Ağrı Hamur’a gönderilen 500 paket gıda paketi Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Turhan Candan ve Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Yardımlardan büyük bir memnuniyet duyan ilçe halkı Çorum halkına ve Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum