Reklam

Vakıfbank Bir Kez Daha Dünyanın En Büyüğü Olmaya Aday

Türkiye’nin en fazla Avrupa Kupası finali oynayan ve en çok uluslararası kupa kazanan takımı VakıfBank, 18-23 Ekim 2016 tarihlerinde Filipinler’de düzenlenecek olan Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda yer alacak. VakıfBank, 2013 yılında bu kupayı müzesine taşımayı başarmıştı..

Vakıfbank Bir Kez Daha Dünyanın En Büyüğü Olmaya Aday
Editör: Karamanca
23 Haziran 2016 - 09:16




Türkiye’nin en fazla Avrupa Kupası finali oynayan ve en çok uluslararası kupa kazanan takımı VakıfBank, 18-23 Ekim 2016 tarihlerinde Filipinler’de düzenlenecek olan Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda yer alacak. VakıfBank, 2013 yılında bu kupayı müzesine taşımayı başarmıştı.
2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Şampiyonlar Ligi’ni namağlup kazanan, müzesinde dört Avrupa ve bir Dünya Kupası bulunduran son Türkiye Şampiyonu VakıfBank, 2013 yılında şampiyonluk yaşadığı 2016 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası için “wild card” (özel davet) alan takımlardan biri oldu.
18-23 Ekim 2016 tarihlerinde Filipinler’in Manila şehrinde düzenlenecek turnuvada VakıfBank’ın dışında, kıta şampiyonları Pomi Casalmaggiore (İtalya), Bangkok Glass (Tayland), Rexona Ades (Brezilya) ve turnuvaya ev sahipliği yapacak Filipinler Ligi karması Philippines ve özel davet alan İsviçre ekibi Volero Zürih ile ülkemizden Eczacıbaşı VitrA mücadele edecek. 4’er takımdan oluşan iki grupla başlayacak turnuvanın son katılımcısı ise yakın zamanda FIVB tarafından açıklanacak.
VakıfBank’ın Dünya Kulüpler Şampiyonası’na davet edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Osman Demren, “Daha önce iki kez final oynayıp bir kez şampiyon olduğumuz Dünya Kulüpler Şampiyonası’na bir kez daha davet edilmek güzel bir haber. Sürdürülebilir başarı hedefiyle hareket eden bir kulüp olarak son yıllarda tüm voleybol otoritelerinin saygı duyduğu bir takım haline geldik. Son altı yılda yerel şampiyonluklarımızın yanı sıra Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de dört kez final oynadık. Bir voleybol takımının kazanabileceği tüm kupaları kazanan tek takımız” dedi.
Bu yıl da birkaç küçük dokunuş dışında kadro yapılanmalarını tamamladıklarını dile getiren Demren, “Turnuvaya yaklaşık dört ay gibi bir süre var. Olimpiyat Oyunları sonrasında takımlar bir araya gelip kısa sürede bu önemli turnuvaya hazırlanacaklar. Hedefimiz daha önceki başarılarımızı önümüzdeki sezon da yakalamak. Bunun için Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum