Reklam

Erzurum'da Piroteknik Patlayıcı Madde Satıcılarına Operasyon

Piroteknik patlayıcı madde satışı yapan işyerlerine operasyon düzenlendi..

Erzurum'da Piroteknik Patlayıcı Madde Satıcılarına Operasyon
Editör: Karamanca
22 Haziran 2016 - 10:56




Piroteknik patlayıcı madde satışı yapan işyerlerine operasyon düzenlendi.
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından, Ramazan ayında il genelinde eğlence aracı olarak kullanılan maytap, torpil ve çatapat denilen piroteknik patlayıcı maddelerin satışını yapan iş yerlerine yönelik operasyon düzenlendi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Ramazan ayında ilimizde eğlence aracı olarak kullanılmakta olan maytap, torpil ve çatapat isimleri ile bilinen piroteknik patlayıcıların; sokak aralarında, site içerilerinde ve apartman önlerinde patlatılması, bu yerlerde ikamet eden vatandaşlarımız arasında korku, kaygı ve paniğe neden olmaktadır. Ayrıca bu maddelerin herhangi bir önlem alınmadan ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kullanılması sonucunda organ kaybına varabilen yaralanmaların meydana geldiği bilinmektedir. Bu maddelerin özellikle akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılmasından kaynaklanan gürültü kirliliği de halkın huzur ve sükununu olumsuz olarak etkilemektedir.
Söz konusu maddelerin kullanılması ve izinsiz olarak satılması Erzurum Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Bu maddeleri satanlar ve kullananlar hakkında emre aykırı davranıştan dolayı Kabahatler Kanunu kapsamında yaptırımlar uygulanmaktadır. Maytap, torpil ve çatapat gibi maddelerin izinsiz olarak satılmasını ve kullanılmasını engellemek amacıyla ekip ve görevlilerimizce Ramazan ayı içerisinde 40 işyerinde 20 Haziran 2016 günü arama yapılmış ve yapılan aramalarda; 1117 adet piroteknik madde, 15 adet 9 mm çaplı tabanca fişeği, 2 adet sallama tabir edilen suç aleti, 1 adet sustalı tabir edilen suç aleti, 30 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiştir.
Piroteknik madde elde edilen iş yerlerine 5326 Sayılı Kanunun 32. Maddesine istinaden idari işlem yapılmış, diğer elde edilen suç unsurları ile ilgili gerekli adli işlemler yapılmıştır.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum