Reklam

Başkan Çalışkan, Yatırımları İnceledi

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şehir genelinde belediye ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde inceledi..

Başkan Çalışkan, Yatırımları İnceledi
Editör: Karamanca
22 Haziran 2016 - 07:45




Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şehir genelinde belediye ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Zembilli Ali Efendi ve Mümine Hatun Mahallesi’nde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Ertuğrul Çalışkan, Karaman’ın her geçen gün modern şehircilik yolunda hızlı bir ilerleme kat ettiğini vurgulayarak, “Marka şehir olma yolunda, çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Daha modern, daha huzurlu ve daha yaşanabilir bir Karaman için hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi. Yürütülen çalışmaları yakından takip eden Başkan Çalışkan, Alparslan Türkeş Bulvarı yenileme projesi ve köprü çalışması kapsamında caddenin Zembilli Ali Efendi Mahallesi kısmında başlatılan istinat duvarı ve köprü çalışmalarını inceledi. Şehrin en önemli güzergahlarından biri olan Alparslan Türkeş Bulvarı’nı temelden ele aldıklarını söyleyen Çalışkan, “Valilik Kavşağı’ndan Bisikletli Kavşağa bağlanan Alparslan Türkeş Bulvarı’nı tamamen düzenliyoruz. Çalışmalar kapsamında içme suyu şebekeleri başta olmak üzere, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenilendi. Ekiplerimiz, bir yandan Zembilli Kavşağı’nı Doğukışla ve yeni Devlet Hastanesi’ne bağlayacak olan köprü çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürürken, diğer yandan da caddenin, kaldırım, asfalt, peyzaj düzenlemesi ve aydınlatma çalışmaları buna paralel olarak ilerleyecek. Altyapısı ve üst yapısı ile bu güzergahı ve çevresini modern ve kullanışlı bir hale getireceğiz" diye konuştu.
“STANDARDI YÜKSEK KALİTELİ YOLLAR YAPIYORUZ”
Öte yandan, Mümine Hatun Mahallesi’nde başlayan asfalt çalışmalarını da inceleyen Başkan Çalışkan, belirli bir plan dahilinde altyapısı ve kaldırımları tamamlanmış bölgelerde asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Son yıllarda asfaltlama çalışmalarında bu zamana kadar gerçekleşmemiş sıcak asfalt serimi yaptık. Bunun en büyük nedenlerinden biri kendi asfalt üretim tesisimizi kurmamız. Artık kendi asfaltımızı üretiyor, maliyeti düşürerek bu sayede belediye bütçesine önemli bir katkı sağlıyoruz ve daha çok yatırım, hizmet üretiyoruz. Standardı yüksek, kaliteli, modern yollar yapıyor ve cadde düzenlemeleri ile ulaşım ağımızı, Karaman’ın hak ettiği şekilde yeniden düzenliyoruz” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum