Reklam

Bolu Valisi Baruş'tan Biber Gazlı Müdahale Yorumu

Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde CHP’lilere yapılan biber gazlı müdahale sonrasında yapılan eleştirilere yanıt verdi. Baruş, “Emniyet güçleri önceden izin alınmamış bir eyleme defalarca uyararak müdahale etti. Emniyet güçlerinin müdahalesi kanunlar çerçevesindedir” dedi..

Bolu Valisi Baruş'tan Biber Gazlı Müdahale Yorumu
Editör: Karamanca
21 Haziran 2016 - 09:40




Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde CHP’lilere yapılan biber gazlı müdahale sonrasında yapılan eleştirilere yanıt verdi. Baruş, “Emniyet güçleri önceden izin alınmamış bir eyleme defalarca uyararak müdahale etti. Emniyet güçlerinin müdahalesi kanunlar çerçevesindedir” dedi.
Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in yıl sonu karne törenlerinde 10. Yıl Marşını yasaklatma kararı sonrasında Cengiz’i Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto etmek isteyen CHP’li gruba yapılan biber gazlı müdahaleyi değerlendiren Bolu Valisi Aydın Baruş, “Son derece anlayışlı davranarak bu çelengi de birkaç arkadaşın Milli Eğitim Müdürlüğü önüne bırakabileceğini ifade ettik. Emniyet güçlerimiz de bu şekilde basın açıklamasına iştirak edenlere bunu ifade ettiler. Olay bu şekilde kalsaydı huzur içerisinde bu basın açıklaması sona erecekti ancak belki başka amaçlarla bu toplantıyı başka yöne kaydırmak isteyenler polisin kurmuş olduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerimizi de zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptılar. Bunun üzerine de emniyet güçleri daha önceden izni alınmamış bir gösteriye toplantı ve yürüyüş kanunlarına göre nasıl müdahale ediliyorsa, önceden uyararak müdahale ettiler. Bu sırada da tabi ki gazlı müdahale sırasında basın mensuplarımızdan da etkilenenler oldu. Ben hepsine geçmiş olsun diyorum, hiç kimsenin kanuni bir hakkını kullanırken böyle mağdur duruma düşmesini istemem. Ancak bu istemediğimiz olaylar bizim aldığımız tedbirlerden dolayı değil birilerinin konulan kurallara, yasalara uymama inadından kaynaklandı” dedi.
“HABER VERİLMEDİ”
Bolu Valisi Aydın Baruş, “Tabi istemediğimiz olaylar dediğimiz konu, emniyet güçlerinin bir müdahalesi oldu. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, siz şehrin bir tarafından bir gösteri yürüyüşü düzenlemek istediğiniz zaman usulüne uygun olarak toplantı ve yürüyüş kanununda belirtilen kurallar çerçevesinde valilikten izin almak durumundasınız. Tabi bu izin müessesesi önceden olduğu gibi, valilik izin verdiği taktirde toplantı düzenlenmesi şeklinde değil, valiliğe 48 saat önceden haber vermek şeklinde işliyor. Bunun sebebi de 48 saat önceden haber verilsin ki, o toplantının huzur ve güvenlik içerisinde, vatandaşların emniyetini sağlama yönünde gerekli tedbirler alınsın diye. Bugün düzenlenen toplantı böyle bir toplantı değildi” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum