Reklam

Sosyal Medyanın En Etkili Ünlüleri Açıklandı

Ünlülerin sosyal medya performansı analiz edildi. Araştırmaya göre Twitter’ın ileti başına etkileşimi en yüksek ismi Acun Ilıcalı, Instagram’ın ise Burak Özçivit oldu.

Sosyal Medyanın En Etkili Ünlüleri Açıklandı
Editör: Karamanca
21 Haziran 2016 - 10:01




Sosyal medya araştırma şirketi Somera, ünlülerin sosyal medya performansını analiz etti. Araştırmaya göre Twitter’ın ileti başına etkileşimi en yüksek ismi Acun Ilıcalı, Instagram’ın ise Burak Özçivit oldu.

Ünlülerin Twitter ve Instagram profillerinde kaç takipçiye sahip oldukları ve ileti başına etkileşimlerini analiz eden araştırmaya göre ünlü erkeklerin sosyal medyadaki performansları, ünlü kadınlara göre daha başarılı. İleti başına etkileşim baz alındığında, Twitter’ı en etkili kullanan ünlülerin sırasıyla Acun Ilıcalı, Çağatay Ulusoy ve Murat Boz olduğu görülüyor. Acun Ilıcalı, Twitter’dan paylaştığı iki ileti ile 7 bin 685 etkileşim sağladığı görülüyor. Instagram’da en yüksek performansa sahip ünlüler ise Burak Özçivit, Kıvanç Tatlıtuğ ve Murat Boz.

Twitter ve Instagram’da toplamda en çok takipçiye sahip ünlüler ise sırasıyla Demet Akalın, Murat Boz ve Gülben Ergen. Ece Vahapoğlu, Nazlı Ilıcak ve Gülben Ergen ise Twitter ve Instagram’da en çok ileti paylaşan ünlüler olarak göze çarpıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum