Reklam

Efsane Boksör Muhammed Ali'yi Bir De Ondan Dinleyin

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Emel Hadduroğlu Ozan, 20 yaşında gittiği Almanya’da çocuklarının tedavisini üstlenen efsane boksör Muhammed Ali’ye minnettar olduğunu söyledi. Efsane boksör için türbeye gidip dua eden Ozan, Muhammed Ali ile olan anılarını gözyaşları içerisinde anlattı..

Efsane Boksör Muhammed Ali'yi Bir De Ondan Dinleyin
Editör: Karamanca
09 Haziran 2016 - 12:51




Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki Emel Hadduroğlu Ozan, 20 yaşında gittiği Almanya’da çocuklarının tedavisini üstlenen efsane boksör Muhammed Ali’ye minnettar olduğunu söyledi. Efsane boksör için türbeye gidip dua eden Ozan, Muhammed Ali ile olan anılarını gözyaşları içerisinde anlattı.
Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Hz. Hıdır (a.s.) Türbesi’nde açıklama yapan Emel Hadduroğlu Ozan, akraba evliliği sonucu kan uyuşmazlığı hastalığıyla dünyaya gelen ’Hiperkolesterolemi’ hastası kızı Nilgün ve oğlu Camiz’in tedavisi için 1965 yılında Almanya’ya gittiğini söyledi.
Burada çocuklarını tedavi ettirirken efsane boksör Muhammed Ali’nin Almanya’nın Münih kentinde maçı olduğunu öğrendiğini ve yaşadıklarını ünlü boksör ile paylaşmak için Muhammed Ali’nin kaldığı otele gittiğini kaydeden Ozan, feryatlarla sesini duyurduğu efsane boksör ile karşılaşmalarını şöyle anlattı:
"Çocuklarım Almanya’da kendilerine verilen bütün ilaçlarını içmelerine rağmen hiçbir sonuç alamadılar. En son 1976 yılında Muhammed Ali Clay Münih’e boks maçı yapmaya geldi. Düşündüm, taşındım gideyim mi, gitmeyeyim mi diye. Bir kendisine başvurayım belki çocuklarıma bir çare bulabilirim dedim. Ne gerekiyorsa dönmeyeceğim mücadelemi yapacağım dedim kendime. Ve gittim denedim. 2 çocuğumu alıp Muhammed Ali’nin kaldığı otelin önüne gittim. İlk önce bodyguardlar engelledi içeriye giremedim. Ben feryat ettim. Muhammed Ali kaldığı otelden pencereye çıkıp ’Bu kadın neden ağlıyor’ dedi. Ben de ’Bodyguardlara söyleyin çocuklarım için geldim’ dedim. Muhammed Ali de bodyguardlarına beni yukarıya çıkartmalarını söyledi. Ben de çocuklarımla yukarı yanına çıktım. Odasında bizi çocuklarımla hoş karşıladı. Derdimi dinledi, ağladım, ağlayınca üzüldü. Bana, ’Ağlama sen anne olarak buraya geldin. Benim de çocuklarım var. Üzülme. Elimden gelen ne imkan varsa yapacağım’ dedi."
Muhammed Ali ile görüştükten sonra ünlü boksörün kendilerini Almanya’daki boks maçı için davet ettiğini de belirten Ozan, efsane boksörün sona eren maçının ardından Amerika’dan mektup gönderdiğini ve çocuklarının tedavisini üstlendiğini anlattı.
Muhammed Ali’nin kendilerine gönderdiği mektupta çocuklarını aldırıp tedavi ettireceğini yazdığını ve kendilerine bilet gönderdiğini gözyaşları içerisinde anlatan Ozan, "Ben hazırlık yaparken kızımın kalbi yetmedi. Sevincinden mi öldü benim kızım bilmiyorum. Daha yeni 17’sine girmişti. Oğlum için de Amerika’dan, İngiltere’den profesörler gelip ameliyata girdi. Oğlumun ilk ameliyatı çok güzel geçti. 8 sene ömür verdiler oğluma. 2 sene içerisinde öldü oğlum" dedi.
Evlatlarına kartal gibi göğüs geren bir anne olduğunu kaydeden Ozan, "50 sene Almanya’da kaldım. Hayatım acılarla dolu. Hayat kitabımı da yazacağım. Hepimizin başı sağ olsun Muhammed Ali için. Üzüntümü dile getiremem. Üzüntümü bir Allah bir ben bilirim" dedi.
Emel Hadduroğlu Ozan, 32 yaşında kaybettiği oğlunun ölümünün ardından Almanya’dan memleketi olan Hatay’ın İskenderun ilçesine kesin dönüş yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum