Reklam

Antalya'da Telefon Dolandırıcılığı Teşebbüsü Bankanın Güvenlik Görevlisine Takıldı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bir bankaya gelerek verdiği hesaba havale yapmak isteyen ve bu sırada sürekli telefonla konuşan kişi, banka görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu..

Antalya'da Telefon Dolandırıcılığı Teşebbüsü Bankanın Güvenlik Görevlisine Takıldı
Editör: Karamanca
01 Haziran 2016 - 12:49




Antalya’nın Kumluca ilçesinde bir bankaya gelerek verdiği hesaba havale yapmak isteyen ve bu sırada sürekli telefonla konuşan kişi, banka görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, Kumluca’da bir bankaya gelen M.S. bir hesaba 6 bin TL havale yapmak istedi. Vatandaşın sürekli telefonla konuşmasından şüphelenen banka görevlisi durumu polise bildirdi. Kısa sürede bankaya gelen ekipler, banka çevresinde güvenlik önlemi alırken Asayiş Büro Amirliği ekipleri de bankaya girerek verdiği hesaba 6 bin lira havale yapmak isteyen vatandaşa engel oldu. Kendisinin dolandırıldığını gerçek polisler geldiğinde anlayan vatandaş bir süre şaşkınlığını üzerinden atamadı. Daha sonra emniyet müdürlüğüne götürülen ve ifadesi alının M.S., dolandırıcıların telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıklarını, kendisiyle ilgili yürütülen bir soruşturmadan dolayı ceza almaması için çalıştıklarını ve bunun için verecekleri hesaba belirttikleri parayı yatırmalarını istediklerini söyledi.
Kendisinin de herhangi bir cezaya uğramamak adına kokuya kapılarak telefonda konuştuğu kişinin verdiği hesaba para havale etmek üzereyken, polislerin kendisine engel olduklarını belirten M.S., şahıslardan şikayetçi oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum