KKTC Bakanlarından Akdeniz Üniversitesi'ne Ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Mustafa Ünal’ı ziyaret etti..

KKTC Bakanlarından Akdeniz Üniversitesi'ne Ziyaret
Editör: Karamanca
31 Mayıs 2016 - 12:50




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Mustafa Ünal’ı ziyaret etti.
Ziyarette KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na Milli Eğitim Müsteşarı Rauf Ataöv, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Müdürü Nilay Tunçalp da eşlik etti. Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarının konuşulduğu ziyarette Akdeniz Üniversitesi ve KKTC’de bulunan üniversiteler arasında yapılabilecek işbirlikleri değerlendirildi.
Akdeniz Üniversitesi’nin başarılarını yakından takip ettiklerini söyleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova Akdeniz Üniversitesi’nden akademik ve teknik eğitim anlamında destek beklediklerini dile getirdi.
Akdeniz Üniversitesi olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Ünal, Kıbrıs Heyetine Akdeniz Üniversitesi ile ilgili bilgiler aktardı. Akdeniz Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Ünal, “Üniversitemizde 60 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz içerisinde yaklaşık bin 500’ü yabancı öğrenci. Uluslararasılaşma hedeflerimiz kapsamında yabancı öğrenci sayılarının daha da artması için çalışıyoruz. Kıbrıs’tan gelen öğrencileri de üniversitemizde ağırlamak bizi mutlu edecektir. Üniversitemiz ve Kıbrıs Üniversitelerinin ortak çalışması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum