Döşemealtı Belediyesi, 'Oto Galericiler Sitesi' Projesini Hazırladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ‘Oto Galericiler Sitesi’ projesinin hazırladığını söyledi..

Döşemealtı Belediyesi, 'Oto Galericiler Sitesi' Projesini Hazırladı
Editör: Karamanca
30 Mayıs 2016 - 09:29




Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ‘Oto Galericiler Sitesi’ projesinin hazırladığını söyledi.
Döşemealtı Belediyesi, 400’ün üzerinde bulunan ikinci el oto alım satım işi yapan galerici esnafını tek bir çatı altında toplamak amacıyla ‘Oto Galericiler Sitesi’ projesi hazırladı. Döşemealtı’nın Yeşilbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan Antalya Oto Galericiler Sitesi toplam da 100 dönümden oluşuyor. Antalya’nın ilk modern ve organize Oto Galericiler Sitesi’nin tüm çalışmaları ve koordinasyonu Döşemealtı Belediyesi’nin şirketi Döşemeyol Limited Şirketi tarafından yürütülüyor.
PROJE OTO GALERİCİLERE ANLATILDI
Kentteki dağınık galerici esnafın tek noktada toplanması için hazırlanan Oto Galericiler Sitesi Projesi’nin tanıtımı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından Döşemealtı Belediyesi Meclis Salonunda galerici esnafına yapıldı.
Toplantıda oto galerici esnafının da görüşlerinin alınabilmesi için ‘Talep Formu’ hazırlanıp dağıtıldı. Ayrıca toplantıya katılamayan yada daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için de www.ototalya.org internet sitesi açıldı.
ANTALYA İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ
Proje hakkında bilgi veren Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Mega kent konumunda ki Antalya’da bu sorunun çözülememiş olması ve buna bağlı Oto Galericiler Sitesi’nin olmaması büyük bir eksiklik. Döşemealtı Belediyesi olarak bu sorunu ortadan kaldırmak için yaklaşık 1.5 yıl öncesinden çalışma başlattık ve Belediyemizin Döşemeyol Şirketi koordinasyonun da önemli aşamalar kaydettik. Oto Galericiler Sitesi’nin kurulmasıyla kent içi yaya ve trafiği rahatlayacağı gibi, ikinci el oto alım ve satım işi yapan esnafı da aynı çatı altında toplayacak çağdaş ve modern bir projedir” dedi.
AVRUPA STANDARTLARINA GÖRE HAZIRLANDI
Antalya Oto Galericiler Sitesi Projesi, 4 ayrı galeri tipinden oluşuyor, içerisinde; bankaların, kargo, sigorta şirketlerinin şubeleri, ekspertizlere ait ofisler, kafe, restoran, büfe, 350 araç kapasiteli çok amaçlı açık oto pazarı, tamir ve bakım atölyeleri, aksesuar satış mağazaları ve tam donanımlı güvenlik sistemi, mescit, noter, oturma ve yeşil alanları ile Avrupa standartlarında hizmet verecek nitelikte hazırlandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum