'Arama Motoru' Filminin Galası Konya'da Yapıldı

Konya’da çekilen Atalay Taşdiken’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Arama Motoru filminin galası yapıldı. 3 Haziran’da gösterime girecek olan Arama Motoru filminin galası Kulesite Sinemasında gerçekleştirildi. Galada film ile ilgili açıklama yapan Yönetmen Taşdiken, filmin Konya’nın bir köyünde yaşayan insanların arama öyküsünü konu edindiğini söyledi..

'Arama Motoru' Filminin Galası Konya'da Yapıldı
Editör: Karamanca
29 Mayıs 2016 - 08:25




Konya’da çekilen Atalay Taşdiken’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Arama Motoru filminin galası yapıldı. 3 Haziran’da gösterime girecek olan Arama Motoru filminin galası Kulesite Sinemasında gerçekleştirildi. Galada film ile ilgili açıklama yapan Yönetmen Taşdiken, filmin Konya’nın bir köyünde yaşayan insanların arama öyküsünü konu edindiğini söyledi.
Taşdiken, filimin konusunun neden arama öyküsü olduğunu şöyle anlattı: “Çünkü aramak insanlığın kadim bir sorunudur. Doğuyoruz, ölene kadar bir şey arıyoruz. Meslek arıyoruz, sevgili arıyoruz, eş arıyoruz, çocuk arıyoruz, ev arıyoruz, istikbal arıyoruz, işte bazen kendimizi arıyoruz, hasılı ömrümüz hep aramakla geçiyor. Kimi zaman buluyoruz, kimi zaman bulamıyoruz. Kimi zaman bulduğumuzu sanıyoruz, kimi zaman bulduğumuzla yetiniyoruz. Dolayısıyla aramak kavramı bu anlamda beni çok etkileyen bir kavramdı. Bunun birazda mizahi dille bir filmini yapmak istedim. Daha önce yaptığım filmler insanların biraz duygu yoğunluğuna çalışan işlerdi. Burada da bir mizah filmi yapmak istedim.”
“ANADOLU, TİYATRONUN DOĞDUĞU TOPRAKLARDIR”
Anadolu topraklarının aslında tiyatronun, mizahın doğduğu topraklar olduğunu vurgulayan Taşdiken, şunları söyledi: “Bütün Yunan mitolojisinin, tiyatronun doğduğu topraklar, bu topraklarda kime el atarsanız atın aslında hepsinde bir yetenek olduğunu göreceksiniz. Fırsatını bulur bunu ortaya çıkarır, çıkaramaz. Biraz öykünün gerektirdiği olan bir şeydi köylüleri oynatmak. Elbette oyuncularla yapılabilirdi bu filim. Ama başka bir filim olurdu. Aynı senaryo ama filim biraz daha değişik olurdu. Ben her şeyi ile organik bir filim yapmak üzere yola çıktım. Birazda onun için gerçek kahramanları oynattım. Biraz buna da ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Hem hikaye anlamında hem de oyunculuk anlamında samimi abartısı olmayan şeylere de insanların ihtiyacı olabilir diye düşünüyorum.”
Yapılan kokteylin ardından film izleyicilerle buluştu. Arama Motoru filmi 3 Haziran’da gösterime girecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum