Tatvan'da ″Çemberimde Gül Oya″ Proje Sergisi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Tuğ Ortaokulu tarafından 81 ilin kültürünün buluştuğu "Çemberimde Gül Oya" adlı projenin sergi açılışı yapıldı..

Tatvan'da ″Çemberimde Gül Oya″ Proje Sergisi
Editör: Karamanca
27 Mayıs 2016 - 10:33




Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Tuğ Ortaokulu tarafından 81 ilin kültürünün buluştuğu "Çemberimde Gül Oya" adlı projenin sergi açılışı yapıldı.
"Çemberimde Gül Oya" adlı proje ile ilgili Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Tuğ Ortaokulu Müdürü Namık Kemal Duman’ın proje ile ilgili açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından ise proje ile ilgili slayt gösterisi sunumu yapılarak halk oyunları gösterisi düzenlendi.
Hediye takdimi sonrasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erkan, anlamlı hediyeden dolayı teşekkürlerini ileterek, “Biz çok köklü bir medeniyeti temsil eden bir milletiz. Dünyada medeniyet kurmuş üç, beş tane millet vardır bunlardan biri de bizim milletimizdir. Bununla da ne kadar gururlansak yeridir. Bu gün bu köklü medeniyetimizin ortak değerlerini buluşturan medeniyetimizin yansımalarını hep birlikte göreceğiz. Artık çağımız teknoloji çağı, bilgisayar çağı diyoruz. Artık her şeyin fabrikasyon haline geldiği, gündelik hayatımızın çeşitliliği, renkliliğini kaybettiği bir dönemde yaşıyoruz. Ama bu tür faaliyet ve projeler kültür ve medeniyetimizin ne kadar renkli olduğunu, gündelik hayatımızdaki bu renkliliği hatırlatma anlamında çok çok önemli, bizde bunu önemsiyoruz. Bu anlamda bu projeye vesile olan, projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Proje ekibi ve davetliler ile birlikte proje görseli önünde hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Murat Erkan, daha sonra kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden gelen çemberler, oyalar, yazmalar, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemeler, el sanatları ve kültürel varlıklardan oluşan sergiyi gezdi.
Düzenlenen programa Kaymakam Erkan, Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Halis Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları