Genç MÜSİAD'tan Tecrübe Paylaşımı Programı

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Tecrübe Paylaşımı ve Yeni Pazar arayışları programı düzenlendi..

Genç MÜSİAD'tan Tecrübe Paylaşımı Programı
Editör: Karamanca
25 Mayıs 2016 - 13:49




Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Tecrübe Paylaşımı ve Yeni Pazar arayışları programı düzenlendi.
MÜSİAD brifing salonundaki programa, MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir konuk oldu. Sohbet ortamında geçen toplantıya çok sayıda Genç MÜSİAD üyesi katılım sağladı.
Programda konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir, gençlere iş hayatındaki tecrübelerini aktardı. Günümüzde genç MÜSİAD’ın önemli bir birim haline dönüştüğünü kaydeden Soydemir, Türkiye’nin geleceğini gençlerin yapılandıracağını belirterek, “Mazeret terazisi küfrü bile tartar. Siz gençler olarak azimle çalışmalı ve yeni Türkiye’nin gelecekteki en önemli gurur kaynağı olmalısınız. Fırsatlar her zaman insanların yanından geçer. Bunları değerlendiren kazanır. Şuanda yakaladığınız fırsatları en iyi şekilde kullanmalısınız. Vatana olan borcu ödemenin en güzel yolu bir istihdam iki ticarettir. Sizler yapacağınız önemli ticaretlerle bu borcu ödemelisiniz" diye konuştu.
Bugün Şili’ye yapılan ticaretin 1990’lı yıllarda Isparta’ya yapılan ticaretle hemen hemen aynı oranda olduğunu vurgulayan Soydemir, "Mutlaka yeni pazar arayışlarına girmelisiniz. Türkiye son yıllarda önemli mesafe kat etti. Henüz keşfedilmemiş ve açılmayı bekleyen ülkeler ile kuracağınız ticari ilişkiler sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Müşterinin en huysuzu, sizin en değerli bilgi kaynağınızdır. Her an öğrenmeye açık olmalısınız. Ölünceye kadar öğrenmelisiniz. Değişim, değişmeyen tek kuraldır. Bizler gelişerek değişmeliyiz. Müslüman’ın iki günü birbiriyle aynı olmamalıdır. Sürekli ileriyi hedefleyerek değişmelisiniz" ifadesini kullandı.
Sistemli, kültürlü ve organize çalışmanın önemine değinen Soydemir, "Hem güçlü olmak zorundayız, hem de çalışmalarımızı bir sistem üzerinde devam ettirmeliyiz. Bizler insanı kaynak olarak gören değil, kıymet olarak gören bir ecdadın torunlarıyız" dedi.
Konuşmaların ardından MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir, Genç iş adamlarına Nijerya İş seyahatindeki izlenimlerini anlattı.
Program, MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Babayiğit’in MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Hıfsı Soydemir’e günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum