Sınır Ötesi Bisiklet Turu'nun Teması 'umut Yolculuğu'

2016 yılı ‘Umut yolculuğu’ teması ile KopenhagBratislava sınır ötesi Bisiklet Turu hazırlık ve koordinasyon toplantısı proje ortağı Muğla merkezli ENVERÇEVKO Ulusal NowWeMove Koordinatörlüğü katılımı ile Kopenhag’da tamamlandı

Sınır Ötesi Bisiklet Turu'nun Teması 'umut Yolculuğu'
Editör: Karamanca
25 Mayıs 2016 - 09:31




2016 yılı ‘Umut yolculuğu’ teması ile KopenhagBratislava sınır ötesi Bisiklet Turu hazırlık ve koordinasyon toplantısı proje ortağı Muğla merkezli ENVERÇEVKO Ulusal NowWeMove Koordinatörlüğü katılımı ile Kopenhag’da tamamlandı. Avrupa Komisyou Erasmus+ Sport projesi olarak kar amacı gütmeyen spor etkinlikleri olarak ‘Umut Yolculuğu’ teması ile kabul edilen sınır ötesi bisiklet turu etkinliği koordinasyon ve planlama toplantısı Kopenhag’da tamamlandı. Toplantıya bisiklet turu takım liderliğini ve saha çalışmalarını yürütecek Muğla merkezli ENVERÇEVKO Derneği, açılış etkinliklerini yürütecek Danimarka merkezli DGI, proje lideri ISCA Uluslararası Spor ve Kültür Birliği, ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu, EWoS Avrupa Spor haftası etkinliklerini organize edecek Kosice Belediyesi Spor ve direktörlüğü katıldı.
Sınır ötesi bisiklet turu takım liderliğini ve saha çalışmalarını yürütecek olan Muğla merkezli ENVERÇEVKO Derneği Başkanı Feridun Ekmekçi, “2016 yılında sınır ötesi bisiklet turu 5 kişilik takım ile yerel ve bölgesel bisikletçilerin katılımı sağlanarak 18 Ağustos16 Eylül 2016 tarihlerinde KopenhagBratislava arasında 2520 km olarak pedallanacak. Toplam güzergâhda 3 bin kişinin pedal basacağı bir etkinlik olması öngörülüyor. 7 ülke, 9 Eurovelo rotası kullanılarak 30 günlük bisiklet turu Avrupa komisyonu dönem başkanlığını üstlenecek olan Slovakya’nın Kosice ilçesinde EWoS Avrupa Spor Haftası etkinliklerine katılım sağlanacak, Ulusal bölgesel yetkililerin bisiklet kullanımı ile sportif etkinliklerin, fiziksel aktivitelerin önemi vurgulanacak. Sağlıklı yaşam için her türlü sportif ve kültürel etkinliğin öneminin yanında çevre dostu ulaşım aracı bisikletli ulaşım ve turizm modellerinin günlük yaşantımızda kolayca uygulanabileceği vurgulanmış olacak” dedi.
NowWeBike sınır ötesi bisiklet turu etkinliği 2014 yılında Muğla merkezli ENVERÇEVKO NowWeMove Ulusal Koordinatörlüğü ve ISCA Uluslararası spor Kültür Birliği (KopenhagDanimarka) ortak girişimi ile başlatılmış, ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu (BrükselBelçika) desteği ile Avrupa Parlamentosu Spor Kültür Gençlik Eğitim direktörlüğü BeActive kampanyasını tanıtıcı bir etkinlik olarak da uygulanmıştır.
NowWeBike ana amacı kıtaları bütünleştirmeye yardımcı olacak Avrupa vatandaşlığı için spor ve kültürel aktiviteleri desteklediği, bu etkinliğin sadece bisiklet turu değil, aynı zamanda rotanın geçtiği şehirlerde sağlıklı yaşam için sportif etkinlikler ve fiziksel aktiviteleri özellikle bisiklet kullanımını destekleyen etkinliklere katılımı sağlayacağı açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum