Reklam

Vali Yardımcısı Yeşil'den 'siyonizm' Çıkışı

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Ortadoğu’daki kaosun sebebini Büyük Ortadoğu Projesi’ne bağlayarak, "’Yüce İsa, yüce Mesih gelecek, bizi gökyüzüne, cennete götürecek’ hayali peşindeler

Vali Yardımcısı Yeşil'den 'siyonizm' Çıkışı
Editör: Karamanca
24 Mayıs 2016 - 14:30




Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Ortadoğu’daki kaosun sebebini Büyük Ortadoğu Projesi’ne bağlayarak, "’Yüce İsa, yüce Mesih gelecek, bizi gökyüzüne, cennete götürecek’ hayali peşindeler. Daha çok beklerler o ayrı konu ama maalesef mitolojik de olsa, bir efsaneye de dayansa bu gibi durumlar yeni ve eski ahit Yahudi kitaplarında var. Bu kitaplara inanan insanlar hala dünyayı şekillendirmeye devam ediyorlar" diye konuştu.
Adana Ticaret Odası’nda düzenlediği etkinlikte konuşan Yeşil sözlerine, "Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor ve götürmeye de devam edecek’ ifadesiyle başladı. Ortadoğu’daki kaosun sebebini ’türbülans dönemi’ inancına bağlayan Yeşil, "Bunun yaşanması için, Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleştirilmesi, yani Büyük İsrail Devleti’nin kurulması çok önemlidir ve elzemdir. Büyük İsrail Devleti kurulmadığı müddetçe türbülans dönemi başlamayacaktır. Türbülans dönemi nedir? Yani Mısır’dan Girne’ye kadar, Fırat Havzası’na kadar bölgelerin Yahudilere tahsisidir. Büyük Babil Kralı’nın bir rüyasına dayandırıyorlar. Düşünebiliyor musunuz? 2 bin 500 yıl önce görülüp görülmediği bile meçhul olan, sadece Daniel’in kitaplarında geçen böyle bir rüyanın yorumu insanlığı bambaşka noktalara getiriyor. Bu mistik bir şey. Bizim inancımıza göre, bana göre çok absürt bir şey ama maalesef dünyadaki insanlar buna inanıyorlar ve buna göre politika yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
Amerika’da 75 milyon Evanjelik Hıristiyan ve çok sayıda Yahudi olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, "’Yüce İsa gelecek, İsa Mesih gelecek, bizi gökyüzüne, cennete götürecek’ hayali peşindeler. Daha çok beklerler o ayrı konu ama maalesef mitolojik de olsa, bir efsaneye de dayansa bu gibi durumlar yeni ve eski ahit Yahudi kitaplarında var. Bu kitaplara inanan insanlar hala dünyayı şekillendirmeye devam ediyorlar" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum