Tümsiad Aydın Şube Başkanı Ünal: Ahilik Esnaflığın Anayasadır

Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Aydın Şubesinden, ahilik haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümüzde gerek esnaf ve sanatkarın gerekse vatandaşların yaşadığı pek çok sorunun temelinde Ahilik ilkelerinden uzaklaşmanın yattığını belirtti

Tümsiad Aydın Şube Başkanı Ünal: Ahilik Esnaflığın Anayasadır
Editör: Karamanca
24 Mayıs 2016 - 11:30




Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Aydın Şubesinden, ahilik haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, günümüzde gerek esnaf ve sanatkarın gerekse vatandaşların yaşadığı pek çok sorunun temelinde Ahilik ilkelerinden uzaklaşmanın yattığını belirtti.
Ahilik ilkelerinin esnaflık ve ticaret hayatının aslında görünmeyen bir anayasası olduğunu ifade eden Başkan Ünal, “Ahilik; İş yaşamımızda bulunması gereken birçok ahlak ve sanat vecibelerinin en kısa ifade edilebileceği bir olgudur. Esnaflık ve ticaret tarihimizin görünmeyen ‘anayasası’ olarak algılanabilecek alışveriş muaşeretidir. Saysak kitaplar dolusu sürecek bu manzume, hayatımızın her alanında özlediğimiz bir ahlak tablosudur. Bir iş adamları derneği olarak kuruluş gayemiz bu tablonun tesisi ve yükselmesinde basamak olabilmektedir. Tüm esnaf ve iş camiamızın ahilik haftasını candan kutluyor, özlenen ticari ahlak değerlerine ulaşmayı temenni ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum