Tepreş Şenlikleri Yapılmayacak

Ceyhan Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Taymaz, bu yıl 13’üncüsü için harekete geçilen Tepreş Şenlikleri’ni iptal ettiklerini açıkladı..

Tepreş Şenlikleri Yapılmayacak
Editör: Karamanca
06 Mayıs 2016 - 10:04




Ceyhan Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Taymaz, bu yıl 13’üncüsü için harekete geçilen Tepreş Şenlikleri’ni iptal ettiklerini açıkladı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde, dernek yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İsmail Taymaz, önce Kırım Türkleri Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Taymaz, “Bilindiği üzere Adana ilimize bağlı Ceyhan ilçesi 1850’li yıllarda Kırım’dan göç eden Kırım Türkleri tarafından kurulmuştur. Kırım Türkleri hala Ceyhan ve yöresinde varlıklarını devam ettirmektedirler. 11 Kasım 2003 yılında kurulan Ceyhan Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, misyonu gereği Kırım Türkleri’nin kültürünü, geleneklerini, tarihini, müziğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.
VATAN İÇİN BEDEL ÖDEYEN ŞEHİTLERİMİZE SAYGI
Derneğin kuruluşundan bu yana Kırım Türkleri’nin Bahar Bayramı olan Tepreş geleneğini devam ettirdiğini ifade eden Taymaz, “Geçen yıl 12’incisini gerçekleştirdiğimiz ve bu yıl da yapılması düşünülen 13. Tepreş Bahar Şenliği, ülkemizin içinde bulunduğu zor şartlar ve terör olayları sebebiyle yapılmayacaktır. Vatanı için bedel ödeyen çok sayıdaki şehidimize saygıdan dolayı, bu yıl mayıs ayında yapılması gereken Tepreş Bahar Şenliği’mizi ertelemiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.
İNŞALLAH SORUNLARI ATLATIRIZ VE ŞENLİĞİMİZİ GELECEK YIL YAPARIZ
Ceyhan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Taymaz açıklamasını şu şekilde tamamladı:
“Yüce milletimiz geçmişte olduğu gibi, inşallah bu sıkıntıları ve badireleri de yapılan mücadeleler neticesinde atlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize saygımızdan dolayı Tepreş Bahar Şenliği’ni hayata geçirmeyeceğiz. İnşallah önümüzde yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullar düzelir ve biz de Kırım Türkleri olarak coşkuyla Tepreş Bahar Şenliği’ni gerçekleştiririz. Ümidimiz bu yönde.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum